TK Design

Dører som åpner seg

Når en dør lukkes, åpnes en ny, sies det.
Slik er det hjemme her også.

I hele sommer har jeg prøvd å plante gulrøtter. Idag bestemte jeg meg for å sjekke stå. Sjekke om jeg hadde fått noen fine gulrøtter iløpet av året.
Dette var resultatet.Med andre ord fail. Og sånt skjer. Men nå gidder jeg ikke å vanne dem og snakke med dem lenger. passe på de forbannede gulrøttene. Det tok en hel sommer og dette er resultatet. Nei takk. Da kjøper jeg heller på butikken.

Men. Når en hobby forsvinner kommer det en ny. Jeg har begynt med kakedesign. Eller. Har ikke kommet så langt ennå, er i lærer, drømmer, planlegger fasen.
Her om dagen laget jeg min første figur. Denne.


En liten minibowlingkjegle.

Det skal jo bli et større prosjekt etterhvert, men må jo starte et sted. :) Ble helt greit fornøyd. det er det første jeg lager.

Jeg må ha noe å holde på med hele tiden. For tiden er det mange episoder av Cakeboss, kakeblogger, og Youtube.
Gleder meg til jeg får lagd litt større finere saker.

Nyheter i nettbutikken

Det har vært en lang sommer for TK design, og der har det ikke skjedd mye. Jeg har vært opptatt med jobb, planlegging og litt ferie, og mamma har vært borte store deler av sommeren. Derfor har vi ikke hatt tid til å legge ut produkter på nettbutikken vår. Så bortsett fra spesialbestillingen fra Namsskogan, har det skjedd lite på TK Design i sommer.

Men nå begynner det å komme seg litt igjen. Endelig har jeg tid til å legge ut det jeg lagde i sommer, og de tingene mamma har lagt. Det skal mutteren ha, hun er kjapp.
Da hun var her i for en ukes tid siden heklet hun 4 mobilvesker på et par timer. Det går jammen meg unna. Hun la igjen en til å legge ut på nettbutikken, og så kommer det mer i posten.

Har bestilt en egen til meg selv i rød og brun også. Liker konseptet.

I tillegg har jeg drevet med litt såpe i sommer, og er endelig klar til å legge dem ut for salg. Ble faktisk ganske fornøyd med disse. De var ikke så aller verst, og føler at jeg fikk til glasuren bedre enn jeg hadde fryktet. 


De lukter sitron alle sammen, og ble egentlig ganske søte.

Alle er hjertelig velkomne til å ta en tur innom butikken og se på resten av sortimentet.

Gaver og bestillinger

Jeg elsker gaver. Og jeg elsker å lage dem.

For et par uker siden punkterte jeg like bortenfor jobben. Kjedelig. Og Esso, som var 100 meter unna, ville ikke hjelpe meg. Okei, jeg kan bytte dekk, gjort det et par ganger før, men jeg trodde ikke jeg hadde utstyr til det. Så jeg spurte Esso om de hadde en jekk og en latmannsarm. Nei. De hadde pølser og calzone de.

Derfor dro jeg på jobb, og min kjære kollega Henning hjalp meg. Mens jeg passet kassa satt han ute og slo på dekket, som satt godt fast, og byttet det. Weeee.

Som takk fikk han en flaske vin i en hjemmestrikket vinpose, og et malt vinglass.

 

 

Samme uken fikk jeg også en spesialbestilling på TK Design. Det er ikke ofte jeg får, og storkoste meg. En venninne av meg bestilte to vinglass til et par som nettopp hadde giftet seg. Det ble litt hurtigmaling, og litt stress, men med et mønster stjålet fra Cake Boss, ble jeg sånn ca fornøyd.

Det ble litt drama med de glassene, jeg rakk ikke å tørke dem lenge nok til å polere dem, så ga beskjed til venninnen min om at hun måtte gjøre det. og da forsvant litt av teksten, så jeg måtte sende oppover utstyr til henne. Men det gikk vist bra.

Elsker den gullkanten jeg fikk til. Ganske stolt over den.

 


Om TK Design

Tenkte jeg skulle fortelle litt hva TK design er.

I min familie har hobbyer vært viktig. Mamma oppfordret alltid oss jentene til å lage ting. Hvert år hadde mamma en ny ide til julegaver. Såper, stearinlys, gelelys i glass, fuktighetskrem, små damer av skjell. Alt mulig.

Øredobber i Ull fra TK Design

Mamma har alltid likt å lage ting, og dette smittet etter hvert over på meg. Dette gjaldt også håndarbeid.
Når jeg flyttet for meg selv prøvde jeg meg på ting alene. Noen av ideene fikk jeg fra henne, og prøvde selv. Som Øredobberamme for å henge ørepynt på. Og når jeg flyttet til Lørenskog begynte jeg for fullt å lage ting. Et år gjorde jeg ikke annet enn å brodere, og etter hvert har jeg begynt å lage mye forskjellig.

Hvert år lager jeg julegaver, og bursdagsgaver, og jobber med det hele året. Noe som forsåvidt gjør min samboer gal. Et år lagde jeg cosmopolitan-glass med rosa lysgele. Jeg brukte lim og glitter på kantet istedenfor sukker. Og det glitteret var å finne overalt i huset i mange måneder etterpå.

Og alle mine ideer sender jeg videre til mamma, og hun gir sine til meg.

I vinter fikk jeg et tips fra min eldre søster om en side som heter Epla.no. Her kan man lage en nettbutikk og selge hjemmelagde ting. Jeg sjekket det ut og bestemte meg for å lage en. Etter å ha forhørt meg med min mor fikk jeg henne med på laget også. Etter en lang planleggingshelg i Namsos der vi satt i tre timer og lagde øredobber og smykker, var alt klart og vi åpnet butikken TK Design.

Navnet TK Design kommer av T for Torill og K for Kjersti. Det passet også bra fordi jeg signerer alt jeg lager med TK for Torill Kathrine.

På TK Design finner du mange forskjellige hjemmelagde ting. Alt fra glass, til stearinlys til smykker. Jeg lager mitt her hjemme, og mamma hjemme i Trøndelag. Butikken handler i utgangspunktet om å vise andre hva vi kan, gi andre ideer, og det er å ta hobbyen vår til et nytt nivå. Men selger vi noe vi har lagd også, er dette også positivt selvfølgelig.

Ta gjerne en titt innom siden og se om det er noe du liker.

tkdesign.epla.no

 

Mammas husketavle. Litt finere enn vanlig kortavler.

Hjemmelagde gaver
Nye produkter hos TK Design

www.shops.epla.no/tkdesign

, Lørenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye å gjøre og alt for lite tid

hits