desember 2013

Nissemarsipan og andre godsaker

I år ligger jeg langt etter med både baking og planlegging. Mye av grunnen er at jeg er sent hjemme hos familien i år, og det er her, på kjøkkenet til mamma at godsakene skal lages. 

Så helgen blir hektisk, med fire forskjellige kaker, en type konfekt, marsipan , pepperkake-kanapeer og ikke mindre enn tre forskjellige typer cakepops. Det blir nytt av året, da fjoråret var mer kaker. 

MEN. Noe har jeg lagd. 

Nisseluer i marsipan. 

Og det er faktisk veldig enkelt, og du kan lage dem litt som du vil. Jeg tok utgangspunkt i nisseluer jeg så på et bakeri, og bestemte meg for at det skulle jeg klare. 

 

Jeg starter med å farge en stor klump marsipan rød (i mitt tilfelle burgunder, for jeg var tom for rød denne dagen). En liten klump forblir hvit. 

Så lager jeg små kjegler. jeg bøyer toppen av kjeglen litt nedover, og trykker bunnen i bordet, så den blir helt flat. 

7

Så setter jeg på en liten hvit ball på tippen. 

Jeg lar de tørke en halvtimes tid, før jeg dupper enden i eggehvite etterfulgt av kokosmasse. så lar jeg de tørke. 








Enkelt og greit, og hver enkelt lue vil være unik.. 



, Lørenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye å gjøre og alt for lite tid

hits