november 2011

TK heavenly Cakes

Da har jeg ftt lagd en facebookside til kakebedriften min.

Her kommer det bilder, info om kaker jeg lager, i tillegg til enkelte How-to.

Trykk gjerne liker

:)




Aalesund-kake

Litt sent ute her men.

Fikk en bestilling til en bursdag, dagen fr cup-finalen. Kaken var til en Aalesund-supporter, s da ble det lett valg. En pakkekake i Aalesund-fargene.

Vaniljekake med sjokoladekrem. Trukket med MMF.

Jeg farget bde fondanten og kakerren i orange og bltt



Til sammen fire lag med sjokoladekrem mellom






"rosen" er lagd i smrkrem

Grnnsaksgryte

Jeg elsker grnnsaker.

Og jeg er veldig glad i gryter. God kombo.

Nr jeg var liten brukte mamma lage Monas Plse fat.

Plseskiver, gulrotskiver og brun saus. Enkelt og greit. Veldig godt.

For et par r siden fikk jeg lysten p Monas Plse fat igjen, og begynte lage det ofte.

Og etterhvert begynte jeg lage min egen oppskrift. Etter mange mltider har det blitt til en grnnsaksgryte.

Jeg bruker det jeg har av grnnsaker. Idag ble det brokkolo, klrot og gulrot. Gulrot er alltid med, men av og til bruker jeg blomkl, erter, og rosenkl.

Lager litt brunsaus. og har i plse. Fra november til april bruker jeg sossiser. Fire sossiser delt i to.




Blander det hele nr grnnsakene er kokt ferdig, og har en good gryte.

Den er lav p kalorier, og lav p karbohydrater. Med tte sm plsebiter og en stor klump grnnsaker blir det en god blanding. mmmm..

Marshmallow-fondant

Jeg begynner bli litt lei av kjpe fondant. Selv om jeg forguder Regalice og Petinice hvite fondanter, som er rett og slett herlig jobbe med, blir det dyrt i lengden. Og det er stress aldri vite om man har nok. Derfor har jeg bitt i det sure eplet og begynt lage Marshmallowfondant. Ikke noe ikke med det, men jeg var skeptisk.

Jeg m si, den er ikke LIIIKE bra som Regalice men den fungerer veldig bra, iallefall til lokk. Til modellering vil jeg heller anbefale en sukkerpasta, eller fondant uten marshmallows, rett og slett, fordi den bruker laang tid p trke (gjr jeg noe feil, kanskje). Fargen blir likevel hvit, og det er det som er det viktigste (for meg) med fondant. Den blir hvit, og glatt. Jeg liker ikke jobbe med marsipan, fordi jeg fler den smuldrer i hendene mine, og jeg fr ikke lagd like mye. Men det er en smaksak.

Men mest av alt er marshmallowsfondant utrolig lett lage. Sukkerpasta krever mer (iflge bakesster og ellers ogs sster Hanne) tid, ingredienser og krefter.

Du trenger:

200 gr marshmallows

2 ss vann

2 ss matfett (flott)

omtrent 300 gr melis


Ha marshmallowsen i en stor skl. tilsett vann. (her har jeg lagd dobbel posjon, og gjort dette to ganger. Derfor ser skla litt suspekt ut.. Varm i mikroen til det har est seg godt opp, og alt har "smeltet". Ikke la den st for lenge.


Ha i matfett og rr til det er godt blandet.



S begynner du tilsette melis. Litt etter litt. Dette er en KLASSETE periode, men det gr seg til.

Etterhvert har du en god deig. Kjenn deg frem nr du fler at du har nok melis. Den skal vre fastere enn en brddeig, men ikke helt hard.

Kna og kna til du er fornyd.

Pakk s hele deigen i plastfolie. Den skal oppbevares i romtemperatur.

Jeg anbefaler la den st en dag i plast fr du bruker den, s den fr "satt seg"

Halloween pops

Cakepops er noe jeg ikke har tenkt p lage selv. Sm runde kuler formet som de fantastiske ting er vanskelig for meg, rett og slett fordi det blir for smtt.
MEN. Halloween er halloween, og jeg bestemte meg for prve.

Med dagene fylt opp med skole og jobb jukset jeg litt og brukte matbloggsentralens Halloween-konkurranse som inspirasjon til Halloween-kaker.

Da fant jeg disse YNENE.

Det mtte jeg prve. Jeg hadde litt kake til overs etter en kake i helgen, og smuldret dette opp.


Smakebiten bruker nugatti som lim til popsene, men vi har aldri nugatti i huset, og jeg brukte da heller Manuela sin oppskrift p selve kakedeigen.

100 gr sjokolade
50 gr smr
100 gr melis
50 gr flte



S bladet jeg disse to, og fikk en klassete masse. Den rullet jeg til sm kuler.

I ettertid merket jeg at kaken kanskje var litt trr, siden den hadde ligget noen dager, og neste gang vil jeg bruke enn ferskere kake, s rren ble ikke helt perfekt.



S satte jeg kulene i fryseren i ca en halvtime.

Da de var rimelig harde satte jeg en pinne i hver av dem. Vanligvis skal man bruke cake-pops-pinner, men det hadde jeg ikke, og bruke grillspyd i tre.






Etter det begynte jeg feile litt. Manuela har skrevet at de igjen n skulle legges i fryseren til de var helt harde, men det glemte jeg. Det frte Til at flere av popsene smeltet etter hvert, og gikk til.. ja, helvette..

Men men. Jeg begynte dekke popsene med smeltet hvit sjokolade. Jeg brukte hvit Fordi jeg skulle lage yne, og da mtte de ha hvit base. Denne delen gikk ganske greit, men som sagt, popsene begynte smelte.






Sakte men sikkert trket disse, men etterhvert i panikk, satte jeg de p verandaen, snn at de ikke skulle smelte.

Etter et par timers hvile i den kalde oktoberluften, begynte jeg tegne p. Her mtte jeg dessverre et nytt problem. Hvit sjokolade meets pastafarge.
MEN det gikk faktisk ikke s ikke s om jeg hadde trodd.

P dette tidspunktet begynte jeg bli ganske lei og irritert, men jeg fikk det snn nogenlunde til.












Det ble ikke s ille som jeg hadde trodd. Og selv om pastafargen var blt i over et dgn, s fikk jeg prvd meg. Jeg har lyst til prve cakepops flere ganger, men da ikke panisk, dagen fr halloween, og stressende. Da skal jeg ta meg litt tid.

Og selv om ingen sm ste barn kom p dren, og fikk yne, fikk jeg delt ut noen rundt om i nabolaget likevel.

Men helt til slutt. All kredit til bakere som Anne Birth, Manuela og Bakerella

som er veldig flinke til dette med pops

, Lrenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye gjre og alt for lite tid

hits