november 2011

TK heavenly Cakes

Da har jeg fått lagd en facebookside til kakebedriften min.

Her kommer det bilder, info om kaker jeg lager, i tillegg til enkelte How-to.

Trykk gjerne liker

:)




Aalesund-kake

Litt sent ute her men.

Fikk en bestilling til en bursdag, dagen før cup-finalen. Kaken var til en Aalesund-supporter, så da ble det lett valg. En pakkekake i Aalesund-fargene.

Vaniljekake med sjokoladekrem. Trukket med MMF.

Jeg farget både fondanten og kakerøren i orange og blått



Til sammen fire lag med sjokoladekrem mellom






"rosen" er lagd i smørkrem

 

Grønnsaksgryte

Jeg elsker grønnsaker.

Og jeg er veldig glad i  gryter. God kombo.

 

Når jeg var liten brukte mamma å lage Monas Pølse fat.

Pølseskiver, gulrotskiver og brun saus. Enkelt og greit. Veldig godt.

 

For et par år siden fikk jeg lysten på Monas Pølse fat igjen, og begynte å lage det ofte. 

Og etterhvert begynte jeg å lage min egen oppskrift. Etter mange måltider har det blitt til en grønnsaksgryte.

Jeg bruker det jeg har av grønnsaker. Idag ble det brokkolo, kålrot og gulrot. Gulrot er alltid med, men av og til bruker jeg blomkål, erter, og rosenkål.

Lager litt brunsaus. og har i pølse. Fra november til april bruker jeg sossiser. Fire sossiser delt i to.




Blander det hele når grønnsakene er kokt ferdig, og har en good gryte.

Den er lav på kalorier, og lav på karbohydrater. Med åtte små pølsebiter og en stor klump grønnsaker blir det en  god blanding. mmmm..

Marshmallow-fondant

Jeg begynner å bli litt lei av å kjøpe fondant. Selv om jeg forguder Regalice og Petinice hvite fondanter, som er rett og slett herlig å jobbe med, blir det dyrt i lengden. Og det er stress å aldri vite om man har nok. Derfor har jeg bitt i det sure eplet og begynt å lage Marshmallowfondant. Ikke noe ikke med det, men jeg var skeptisk.

Jeg må si, den er ikke LIIIKE bra som Regalice men den fungerer veldig bra, iallefall til lokk. Til modellering vil jeg heller anbefale en sukkerpasta, eller fondant uten marshmallows, rett og slett, fordi den bruker laang tid på å tørke (gjør jeg noe feil, kanskje). Fargen blir likevel hvit, og det er det som er det viktigste (for meg) med fondant. Den blir hvit, og glatt. Jeg liker ikke å jobbe med marsipan, fordi jeg føler den smuldrer i hendene mine, og jeg får ikke lagd like mye. Men det er en smaksak.

Men mest av alt er marshmallowsfondant utrolig lett å lage. Sukkerpasta krever mer (ifølge bakesøster og ellers også søster Hanne) tid, ingredienser og krefter.

Du trenger:

200 gr marshmallows

2 ss vann

2 ss matfett (flott)

omtrent 300 gr melis

   
   
   
   


Ha marshmallowsen i en stor skål. tilsett vann. (her har jeg lagd dobbel posjon, og gjort dette to ganger. Derfor ser skåla litt suspekt ut.. Varm i mikroen til det har est seg godt opp, og alt har "smeltet". Ikke la den stå for lenge.


Ha i matfett og rør til det er godt blandet.



Så begynner du å tilsette melis. Litt etter litt. Dette er en KLASSETE periode, men det går seg til.

Etterhvert har du en god deig. Kjenn deg frem når du føler at du har nok melis. Den skal være fastere enn en brøddeig, men ikke helt hard.

Kna og kna til du er fornøyd.

Pakk så hele deigen i plastfolie. Den skal oppbevares i romtemperatur.

Jeg anbefaler å la den stå en dag i plast før du bruker den, så den får "satt seg"

Halloween pops

 

Cakepops er noe jeg ikke har tenkt på å lage selv. Små runde kuler formet som de fantastiske ting er vanskelig for meg, rett og slett fordi det blir for smått.
MEN. Halloween er halloween, og jeg bestemte meg for å prøve.

Med dagene fylt opp med skole og jobb jukset jeg litt og brukte matbloggsentralens Halloween-konkurranse som inspirasjon til Halloween-kaker.

Da fant jeg disse ØYNENE.

Det måtte jeg prøve. Jeg hadde litt kake til overs etter en kake i helgen, og smuldret dette opp.

 


 

 

Smakebiten bruker nugatti som lim til popsene, men vi har aldri nugatti i huset, og jeg brukte da heller Manuela sin oppskrift på selve kakedeigen.

100 gr sjokolade
50 gr smør
100 gr melis
50 gr fløte



Så bladet jeg disse to, og fikk en klassete masse. Den rullet jeg til små kuler.

I ettertid merket jeg at kaken kanskje var litt tørr, siden den hadde ligget noen dager, og neste gang vil jeg bruke enn ferskere kake, så røren ble  ikke helt perfekt.



 

Så satte jeg kulene i fryseren i ca en halvtime.

Da de var rimelig harde satte jeg  en pinne i hver av dem. Vanligvis skal man bruke cake-pops-pinner, men det hadde jeg ikke, og bruke grillspyd i tre.






Etter det begynte jeg å feile litt. Manuela har skrevet at de igjen nå skulle legges i fryseren til de var helt harde, men det glemte jeg. Det førte Til at flere av popsene smeltet etter hvert, og gikk til.. ja, helvette..

 

 

Men men. Jeg begynte å dekke popsene med smeltet hvit sjokolade. Jeg brukte hvit Fordi jeg skulle lage øyne, og da måtte de ha hvit base. Denne delen gikk ganske greit, men som sagt, popsene begynte å smelte.






Sakte men sikkert tørket disse, men etterhvert i panikk, satte jeg de på verandaen, sånn at de ikke skulle smelte.

 

Etter et par timers hvile i den kalde oktoberluften, begynte jeg å tegne på. Her møtte jeg dessverre et nytt problem. Hvit sjokolade meets pastafarge.
MEN det gikk faktisk ikke så ikke så om jeg hadde trodd.

På dette tidspunktet begynte jeg å bli ganske lei og irritert, men jeg fikk det sånn nogenlunde til.












 

Det ble ikke så ille som jeg hadde trodd. Og selv om pastafargen var bløt i over et døgn, så fikk jeg prøvd meg. Jeg har lyst til å prøve cakepops flere ganger, men da ikke panisk, dagen før halloween, og stressende. Da skal jeg ta meg litt tid.

 

Og selv om ingen små søte barn kom på døren, og fikk øyne, fikk jeg delt ut noen rundt om i nabolaget likevel.

 

Men helt til slutt. All kredit til bakere som Anne Birth, Manuela og Bakerella

som er veldig flinke til  dette med pops

, Lørenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye å gjøre og alt for lite tid

hits