november 2010

Den stille byen 
Par ute, kjærester hjemme

 

Jeg har kommet i en alder der veldig mange av dem jeg kjenner er i par. Og det gjør meg ingenting. Jeg har samboer selv, og ser ikke på det som noe.

Men en ting har jeg lært meg opp igjennom tidene. Det er forskjell på kjærester og par.

Når man er ute på byen sammen med venner, er det noe jeg synes er veldig viktig. At kjæresterollen legges igjen hjemme. Nå skal det sies, min samboer er vel, som de som kjenner meg vet godt, ikke akkurat en festetype. Han er generelt ikke noe glad i fester, og blir sjelden med. Derfor møter jeg ikke det problemet så ofte, kan du si.

Men poenget.

Kjærester er hjemme. Når man er ute sammen med venner er det greit å bare gå som et par, og ikke sitte oppå hverandre, inni munnen på hverandre og lignende. Av og til er det søtt, men for det meste er det irriterende for de som er med.

Har vært med på noen fester er folk spiser på hverandre hele kvelden. Er blitt lei av det. Synes det er kjempekoselig når vennepar er med ut, men det er forskjell på å være par og det å være kjærester.

Når man er ute, er man del av en gjeng, og da er det greit å oppføre seg derretter. Det er lov å snakke med andre mennesker, le litt med andre, ikke nødvendigvis sitte sammen hele tiden.

Dere skal jo dra hjem sammen etterpå uansett..

Avatar.. Happy Halloween

Når det gjelder kostymer, liker jeg å gjøre det skikkelig. Som i år. Med Avatar
Kantinekultur

 

En liten merkelig sak med å jobbe i en avis.

Første dagen jeg var her hadde vi opplæring. Spennende, og lærerikt. Og vi hadde opplæringen like ved kantinen, så når vi fikk pause satte jeg og den andre på opplæring, Jo, oss i den fine kantinen. Jeg prøvde den herlige salatbaren for første dag. Vi tenkte ikke noe over hvor vi satt. Mens jeg var på toalettet, satt Jo igjen, og vår lærer kom. Da fikk han en beskjed jeg ikke fikk.

Neste dag gikk jeg igjen til kantina og satte meg ved det samme bordet. Jeg er vanemenneske. Jeg tenkte ikke over at folk så på meg, jeg var tross alt ny. Mens jeg satt her la jeg plutselig merke til en gammel skolevenninne, som jobbet i grafikkavdelingen. Veldig hyggelig, og veldig overraskende. Vi snakket litt sammen før jeg måtte tilbake på jobb.

Utover denne dagen, som var min første dag sammen med de andre journalistene, fikk jeg spørsmål fra sjefen om jeg visste hvor ting var. Kantine, treningsstudio, utstyr.. fortalte at jeg visste hvor kantina lå. Da spurte han om jeg visste hvor jeg skulle sitte.
Hvor jeg skulle sitte? Ved et bord kanskje???

Da fortalte de at det var spesielle regler for hvor man skulle sitte.

Kantinen var nemlig delt i to. For meg som er 180 høy er ikke dette skillet spesielt merkbart, da det er en 120 høy trestruktur som er nokså gjennomsiktig. Ikke noe som ser ut som et skille. På den ene siden satt grafikerne. På den andre, journalistene. Jeg hadde sittet på grafikerne sin side.

Ifølge mine kolleger var dette strengt forbudt. Og ikke bare måtte jeg sitte på riktig side av denne skilleveggsaken, det var også nøye vist hvor i det området vi måtte sitte. For satt vi innerst i kantinen på vår side, var det feil. Der satt vaktmesterne eller noe sånt. Vi måtte sitte nærmest kassen og utgangen. Merkelig? JA. Det var en av de siste gangene jeg satt i kantina. Nå sitter jeg som regel ved pcen. Jeg har ikke tid til å sitte der og spise. Og det er ikke mange av mine kolleger som gjør det heller.. Vi har rett og slett ikke tid.

Men jeg blir jo litt paff.

Kantinekultur på en arbeidsplass. Det er som å være på skolen igjen. Ungdomsskolen altså. Der alle har faste bord. Man kan jo lure på hvorfor en hel seksjon er satt til grafikere, og bare to langbord til journalistene. Nå skal det sies, ingen spiser lunsj samtidig der borte. Jeg har en fast tid, men det virker ikke som så mange andre på nett spiser da. Men men. Jeg vil ha salat mens det ennå er salat igjen i den baren.

Kakebaking Halloween

Halloween er for meg en unnskyldning. En unnskyldning for å kle seg ut, være vertinne, og lage ting. I år ble det ikke mye vertinne, siden jeg flyttet til Trondheim. (hadde vel egentlig ikke blitt det uansett, samboen var ikke så begeistret fr ideen der). Men utkledning ble det. Det kommer senere.

En annen ting er kakebaking. Måtte jo lage halloweenkake, når jeg først var igang. Jeg tok inspirasjon fra Lenes kakerdesignblogg, og hennes tøffe halloweenkaker. Både jeg og min stesøster Hanne brukte disse kakene på halloween. Men jeg brukte mine som dekor.
Ble  faktisk ganske fornøyd, til tross for litt sprekker her og der.

Bruker samme fyll som alltid. Må prøve å variere litt mer der. Sjokoladekake med sjokoladekrem. Klassiker, men alltid suksess...

Her er flere kakeblogger det er verdt å stikke innom. Lenes Kagedesign. 

Kakedesign. Sweets to share. og to MUST hjemmesider: Kakefesten kakeboksen (Sharon på kakeboksen er superbehjelpelig, og utstyret er fantastisk)

, Lørenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye å gjøre og alt for lite tid

hits