oktober 2013

Engelsk mat-inspirasjon

Da var jeg hjemme etter en deilig uke i vakre London og Liverpool. 

Turen var jo mer fotball og arkitektur enn mat, men det ble da litt spennende mat også. 

Vi hadde nemlig bestilt bord på Gordon Ramsays fantastiske Maze Grill. 

 


Jeg valgte meg en organisk laks fra Scotland, med Coleslaw og Chimichurry. Veldig god smak på coleslawen, men desverre var laksen helt ukrydret. ingen sitron, ingen pepper, ingen salt, nada.. Men maten var god. 

Min kjære gikk for en mer klassisk biff med håndkuttet chips og hjemmelagd bearnaise.. deilig.. Og jeg er jo en søt-nos, og må ha dessert. Det ble en ingefærpanacotta. Nydelige greier. 

Men Jeg er ikke av jenten som klarer meg med bare det, selv om jeg var god og mett når jeg gikk fra Ramsay-restauranten. Jeg måtte også innom det fantastiske Hummingbird Bakery. Det er et veldig kjent bakeri, og de har også gitt ut et par bøker. Jeg har en, og der er det mye nydelig.  

fEn av de tingene jeg har falt for i boka er brownie-cheesecake. Den er søt, mektig, men samtidig en svak syre av bringebær som gjør at den blir litt lettere. Jeg har slitt litt med å få til denne som jeg vil, og da var dette en fin mulighet for å smake hvordan proffene lager den. 


En nydelig kake. Lagene var fine og rette, og kremen var tykk. De brukte utrolig mye mindre bringebær enn meg, og jeg skjønner da hvorfor kremen min blir veldig våt og renner av kaken. Men smaken var det ingenting å si noe på. 


Så neste uke må jeg vel prøve meg igjen på denne kaken, men min nye kunnskap i hånden. 


Halloween Cake-Pops

Det er snart halloween, og da må man ha noe godt på lager. Jeg har igjen prøvd meg på Cake-pops. Disse halloween-popsene  er spesielt bra om du har småbarn i huset eller på døra.. 

Og heller ikke så vanskelig, om du holder tunga rett i munnen og tar det med ro. 
 

SÅ. Til oppskrift. 
Når det gjelder selve kaken, bruker jeg en god gammel klassiker, annas favoritt.

sjokoladekake_ferdig

I dette tilfellet har jeg lagd en relavtivt stygg kake, fordi den uansett skal smuldres. Jeg tok også litt bringebær i røra, for å få inn litt sødme, men som du ser, ikke utseende som teller i første fase. 

Så smuldrer jeg kaken (nedkjølt) i en bolle. Ikke smulder den for mye, la det være litt klumper. 


Blander så med smørkrem. Her har jeg brukt: 

100 gr smør
100 gr melis
2 ss melk 

100 gr smeltet sjokolade 

Bland med kakesmulene til du får en fast deig. Jeg holdt igjen litt kakesmuler, for å være sikker på at det ble riktig konsistens, og ikke for tørt. 


Så skal det lages kuler. Jeg ruller ut disse, som er ca 3 cm i diameter. rull til de blir fine og faste. 


Nå trenger de litt hvile. Jeg har latt meg inspirere av Villa Perlesukker og Anne Brith, og fått gode tips fra bloggen der. Hun anbefaler at de hvilker i kjøleskapet i minst 30 min til en time. I mitt tilfelle gikk jeg tom for våkentid, og lot de ligge over natten. Det fungerte helt fint, og de var fine og faste, når jeg da skulle dyppe dem. Sett i en cakepop-pinne, eller annen pinne du har tilgjengelig. Vil ikke anbefale å bruke lange coctail-spyd i tre.. de blir for tynne. Jeg valgte denne gangen å dekke med Cacas sin Pops Melts, men sjokolade fungerer også fint. Jeg tilsatte litt kokos-olje i røren, for å få den litt tynnere. Dette er også lurt å gjøre når du bruker vanlig sjokolade. 


Meltsen smelter i mikroen. 20 sek, rør, 20 nye sek, rør, og fortsett til du har en glatt og fin røre. Jeg dypper pinnen i melts, og stikker i kulen, og lar det tørke en liten stund.. da hundrer du at pinnen faller ut når du dypper. Men som regel sitter den godt. 

Så dyppes det. Jeg liker å ikke ha et alt for tykt lag. Da blir det ikke like fint.. 
Så skal popsene settes til tørk. Siden jeg skal lage øyne, er jeg avhengig av at de holder seg runde og fine, så setter dem loddrett. Skulle gjerne si at jeg har en fin beholder, men bruker nok bare mel og havre-boksene mine. 

Når sjokoladen eller meltsen har stivnet er det klar for detaljer. Jeg blandet farge med melt i to små beholdere. Grønn og blå. Så dypper jeg toppen av kulen nedi, for å lage et øye. 

 

 

Jeg blandet også sort glasur til pupiller, fordi jeg merket at den fungerte bedre som pupille. Det er også mulig å bruke melisglasur til hele øyet. 


 De blå ble litt tykkere enn ønsket. Hanvnet nok en vanndråpe i bollen der. 

Som en avsluttende detalje bruker jeg rød mat-tusj for å tegne blodårere på øyet. er det Halloween, så er det halloween. 
Disse kan lages i både sjokolade, vanilje, eller noe helt annet om du ønsker. Men er definitivt attraktivt snaks for knask eller knep. Eller for et skummelt Halloweenparty. 
, Lørenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye å gjøre og alt for lite tid

hits