oktober 2013

Engelsk mat-inspirasjon

Da var jeg hjemme etter en deilig uke i vakre London og Liverpool.

Turen var jo mer fotball og arkitektur enn mat, men det ble da litt spennende mat ogs.

Vi hadde nemlig bestilt bord p Gordon Ramsays fantastiske Maze Grill.


Jeg valgte meg en organisk laks fra Scotland, med Coleslaw og Chimichurry. Veldig god smak p coleslawen, men desverre var laksen helt ukrydret. ingen sitron, ingen pepper, ingen salt, nada.. Men maten var god.

Min kjre gikk for en mer klassisk biff med hndkuttet chips og hjemmelagd bearnaise.. deilig..



Og jeg er jo en st-nos, og m ha dessert. Det ble en ingefrpanacotta. Nydelige greier.

Men Jeg er ikke av jenten som klarer meg med bare det, selv om jeg var god og mett nr jeg gikk fra Ramsay-restauranten. Jeg mtte ogs innom det fantastiske Hummingbird Bakery. Det er et veldig kjent bakeri, og de har ogs gitt ut et par bker. Jeg har en, og der er det mye nydelig.

f



En av de tingene jeg har falt for i boka er brownie-cheesecake. Den er st, mektig, men samtidig en svak syre av bringebr som gjr at den blir litt lettere. Jeg har slitt litt med f til denne som jeg vil, og da var dette en fin mulighet for smake hvordan proffene lager den.


En nydelig kake. Lagene var fine og rette, og kremen var tykk. De brukte utrolig mye mindre bringebr enn meg, og jeg skjnner da hvorfor kremen min blir veldig vt og renner av kaken. Men smaken var det ingenting si noe p.


S neste uke m jeg vel prve meg igjen p denne kaken, men min nye kunnskap i hnden.


Halloween Cake-Pops

Det er snart halloween, og da m man ha noe godt p lager. Jeg har igjen prvd meg p Cake-pops. Disse halloween-popsene er spesielt bra om du har smbarn i huset eller p dra..

Og heller ikke s vanskelig, om du holder tunga rett i munnen og tar det med ro.




S. Til oppskrift.
Nr det gjelder selve kaken, bruker jeg en god gammel klassiker, annas favoritt.

sjokoladekake_ferdig

I dette tilfellet har jeg lagd en relavtivt stygg kake, fordi den uansett skal smuldres. Jeg tok ogs litt bringebr i rra, for f inn litt sdme, men som du ser, ikke utseende som teller i frste fase.

S smuldrer jeg kaken (nedkjlt) i en bolle. Ikke smulder den for mye, la det vre litt klumper.


Blander s med smrkrem. Her har jeg brukt:

100 gr smr
100 gr melis
2 ss melk

100 gr smeltet sjokolade

Bland med kakesmulene til du fr en fast deig. Jeg holdt igjen litt kakesmuler, for vre sikker p at det ble riktig konsistens, og ikke for trt.


S skal det lages kuler. Jeg ruller ut disse, som er ca 3 cm i diameter. rull til de blir fine og faste.






N trenger de litt hvile. Jeg har latt meg inspirere av Villa Perlesukker og Anne Brith, og ftt gode tips fra bloggen der. Hun anbefaler at de hvilker i kjleskapet i minst 30 min til en time. I mitt tilfelle gikk jeg tom for vkentid, og lot de ligge over natten. Det fungerte helt fint, og de var fine og faste, nr jeg da skulle dyppe dem. Sett i en cakepop-pinne, eller annen pinne du har tilgjengelig. Vil ikke anbefale bruke lange coctail-spyd i tre.. de blir for tynne.



Jeg valgte denne gangen dekke med Cacas sin Pops Melts, men sjokolade fungerer ogs fint. Jeg tilsatte litt kokos-olje i rren, for f den litt tynnere. Dette er ogs lurt gjre nr du bruker vanlig sjokolade.


Meltsen smelter i mikroen. 20 sek, rr, 20 nye sek, rr, og fortsett til du har en glatt og fin rre. Jeg dypper pinnen i melts, og stikker i kulen, og lar det trke en liten stund.. da hundrer du at pinnen faller ut nr du dypper. Men som regel sitter den godt.

S dyppes det. Jeg liker ikke ha et alt for tykt lag. Da blir det ikke like fint..








S skal popsene settes til trk. Siden jeg skal lage yne, er jeg avhengig av at de holder seg runde og fine, s setter dem loddrett. Skulle gjerne si at jeg har en fin beholder, men bruker nok bare mel og havre-boksene mine.

Nr sjokoladen eller meltsen har stivnet er det klar for detaljer. Jeg blandet farge med melt i to sm beholdere. Grnn og bl. S dypper jeg toppen av kulen nedi, for lage et ye.

Jeg blandet ogs sort glasur til pupiller, fordi jeg merket at den fungerte bedre som pupille. Det er ogs mulig bruke melisglasur til hele yet.






De bl ble litt tykkere enn nsket. Hanvnet nok en vanndrpe i bollen der.





Som en avsluttende detalje bruker jeg rd mat-tusj for tegne blodrere p yet. er det Halloween, s er det halloween.
Disse kan lages i bde sjokolade, vanilje, eller noe helt annet om du nsker. Men er definitivt attraktivt snaks for knask eller knep. Eller for et skummelt Halloweenparty.








, Lrenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye gjre og alt for lite tid

hits