oktober 2011

Slv-laks

Eller mer kjedelig: Laks i folie.

Da jeg var oppe i vakre trndelag en tur her for litt siden fikk jeg prvd en ny type laks i folie.

Det er alltid morsomt prve nye oppskrifter.

Istedenfor vanlig biter av gulrot og andre rotgrnnsaker rasper jeg dem, for la dem trekke til seg mer smak.

S en klatt rmme p fisken, og noen klatter smr rundt omkring. Sitronpepper er alltid en ndvendighet.

Denne er ganske enkel og grei, men det er gode smaker som passer bra sammen.

Da jeg ba om "oppskriften" p denne, fikk jeg hverken temperatur eller tid, s jeg satte den p 200 grader, og fulgte litt, med. Etter ca 20 min pnet jeg pakken for sjekke, og da var den ferdig..



mmmm

Pai bare for meg

Jeg har ftt en forkjrlighet for eplepai. Det er nok sesongen som gjr det, norske, syrlige epler, med en smak av sommer og hst. MEN... Det er ikke helt bra for hoftene lage en hel pai hvle igjennom helt alene.S jeg tenkte lage minipaier. N er IKEA og jeg ikke helt venner, siden IKEA p Furuset har bestemt seg for slutte selge Minipai-former.

MEN. Cacas har som regel lsningen, og i dette tilfelle, en av mine sm kakeformer.

s jeg lagde min mors grove eplekake.

Jeg brukte en vanlig oppskrift p bunnen, og en halv oppskrift p fyllet.. rett og slett fordi jeg elsker bunnen.



Litt i kjrlighetshumr for tiden, s jeg stakk ut eplene som hjerter.



Det ble litt mye bunn.. Men men.. Det ser mer ut enn det er.. lengre ned er det fyll-fyll..


<3

Red Velvet weekend

Forrige helg ble det cupcakes igjen. Og disse hadde lang reisevei.

Jeg lagde klar all rre og topping, og kjrte opp til Trondheim for steke cupcakesene og dekorere dem.

Og selv om ikke cream Cheese tler kjre i bil opp til Trondheim, gikk det etter forholdene bra.







Bursdagsbarnet hadde bestilt halvparten med Red Velvet og halvparten sjokolade med sjokoladekrem.







Siden bursdagsbarnet er en hjertejente brukte jeg en plunger til lage sm rosa fondant-hjerter.

Red velvet-cupcakesen er selflgelig med cream cheese, og litt rd farge inne i posen for skape et mnster..









Cookie-tid

Jeg har aldri vrt den helt store cookiefansen. Vet ikke hvorfor egentlig.

Men for litt siden fikk jeg en oppskrift av en venninne og bestemte meg for prve.

Og det ble bedre enn forventet.

Oppskriften som flger.

125g smeltet smr/margarin
3dl sukker
2egg
2ts vaniljesukker
4 1/2dl hvetemel
1dl kakao
1ts bakepulver
1ts salt

Siden det ikke fulgte med beskrivelse p oppskriften, tok jeg det p feelingen.

Startet med smeltet smr.


Tilsatte sukker


Blandet i eggene

Etterp hadde jeg i alt det trre og blandet sammen til en deig. Tok vel ca fem-sju minutter tilsammen dette. Kort prosess.

Siden det var frste gangen var jeg litt usikker p topping, og tok likesgdt litt av hvert. Her har jeg hasselntter, parantter, sjokoladebiter, rosa sukkerkuler og ku-strssel.

Laget noen kladder p bakepapir og strdde topping over.





Jeg ble faktisk veldig fornyd bde med smak og utseende p disse kakene, men best ferske, det var de nok. Dette vil jeg definitivt prve flere ganger, med diverse variasjoner.

Pegasus Kake

Laget i forrige uke en Pegasuskake til en bursdagsjente. Her er litt forklaring p hvordan.

Jeg skar ut hesteformen, av en langpanne.

Fyllet ble ferske bringebr og ganache

Litt smrkrem og s MMF over.. Har endelig prvd ut det n. Kommer oppskrift p det ilpet av uka.

Hornet er lagd av MMF. Jeg slet litt med fargen, men etter ha lagt et godt lag perlemor utenp malingen, ble det bra.

Tvinnet MMF for f til repene.

Manen p hesten lagde jeg ved rett og slett bruke hvitlkspressen. Tok veldig mye tid, var klissete, og s litt ut som tyggegummien du fr kjpt i sm tuber.

Navnskilt er et must..



Pegasuskake

For en mneds tid tilbake fikk jeg en foresprsel om bake en hestekake..Etterhvert fikk jeg vite at det skulle vre en enhjrning, rosa sdan.

Litt skeptisk var jeg, men jeg prvde meg.



Sjokoladekake med ferske bringebr og ganache og trukket med MMF.

Har faktisk prvd meg p MMF for frste gang. Er imponert. Kommer litt mer om det senere:)

, Lrenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye gjre og alt for lite tid

hits