oktober 2011

Sølv-laks

Eller mer kjedelig: Laks i folie.

Da jeg var oppe i vakre trøndelag en tur her for litt siden fikk jeg prøvd en ny type laks i folie.

Det er alltid morsomt å prøve nye oppskrifter.

Istedenfor vanlig biter av gulrot og andre rotgrønnsaker rasper jeg dem, for å la dem trekke til seg mer smak.

Så en klatt rømme på fisken, og noen klatter smør rundt omkring. Sitronpepper er alltid en nødvendighet.

Denne er ganske enkel og grei, men det er gode smaker som passer bra sammen.

Da jeg ba om "oppskriften" på denne, fikk jeg hverken temperatur eller tid, så jeg satte den på 200 grader, og fulgte litt, med. Etter ca 20 min åpnet jeg pakken for å sjekke, og da var den ferdig..



mmmm

Pai bare for meg

Jeg har fått en forkjærlighet for eplepai. Det er nok sesongen som gjør det, norske, syrlige epler, med en smak av sommer og høst. MEN... Det er ikke helt bra for hoftene å lage en hel pai å høvle igjennom helt alene.Så jeg tenkte å lage minipaier. Nå er IKEA og jeg ikke helt venner, siden IKEA på Furuset har bestemt seg for å slutte å selge Minipai-former.

MEN. Cacas har som regel løsningen, og i dette tilfelle, en av mine små kakeformer.

 

så jeg lagde min mors grove eplekake.

Jeg brukte en vanlig oppskrift på bunnen, og en halv oppskrift på fyllet.. rett og slett fordi jeg elsker bunnen.



Litt i kjærlighetshumør for tiden, så jeg stakk ut eplene som hjerter.



Det ble litt mye bunn.. Men men.. Det ser mer ut enn det er.. lengre ned er det fyll-fyll..


 

<3

Red Velvet weekend

Forrige helg ble det cupcakes igjen. Og disse hadde lang reisevei.

Jeg lagde klar all røre og topping, og kjørte opp til Trondheim for å steke cupcakesene og dekorere dem.

Og selv om ikke cream Cheese tåler å kjøre i bil opp til Trondheim, gikk det etter forholdene bra.







 

Bursdagsbarnet hadde bestilt halvparten med Red Velvet og halvparten sjokolade med sjokoladekrem.







Siden bursdagsbarnet er en hjertejente brukte jeg en plunger til å lage små rosa fondant-hjerter.

Red velvet-cupcakesen er selfølgelig med cream cheese, og litt rød farge inne i posen for å skape et mønster..









Cookie-tid

Jeg har aldri vært den helt store cookiefansen. Vet ikke hvorfor egentlig.

Men for litt  siden fikk jeg en oppskrift av en venninne og bestemte meg for å prøve.

 Og det ble bedre enn forventet.

Oppskriften som følger.

125g smeltet smør/margarin
3dl sukker
2egg
2ts vaniljesukker
4 1/2dl hvetemel
1dl kakao
1ts bakepulver
1ts salt

Siden det ikke fulgte med beskrivelse på oppskriften, tok jeg det på feelingen.

Startet med smeltet smør.


Tilsatte sukker


Blandet i eggene

Etterpå hadde jeg i alt det tørre og blandet sammen til en deig. Tok vel ca fem-sju minutter tilsammen dette. Kort prosess.

Siden det var første gangen var jeg litt usikker på topping, og tok likesågdt litt av hvert. Her har jeg hasselnøtter, paranøtter, sjokoladebiter, rosa sukkerkuler og ku-strøssel.

Laget noen kladder på bakepapir og strødde topping over.





Jeg ble faktisk veldig fornøyd både med smak og utseende på disse kakene, men best ferske, det var de nok. Dette vil jeg definitivt prøve flere ganger, med diverse variasjoner.

 

Pegasus Kake

Laget i forrige uke en Pegasuskake til en bursdagsjente. Her er litt forklaring på hvordan.

 

Jeg skar ut hesteformen, av en langpanne.

Fyllet ble ferske bringebær og ganache

Litt smørkrem og så MMF over.. Har endelig prøvd ut det nå. Kommer oppskrift på det iløpet av uka.

Hornet er lagd av MMF. Jeg slet litt med fargen, men etter å ha lagt et godt lag perlemor utenpå malingen, ble det bra.

Tvinnet MMF for å få til repene.

Manen på hesten lagde jeg ved rett og slett å bruke hvitløkspressen. Tok veldig mye tid, var klissete, og så litt ut som tyggegummien du får kjøpt i små tuber.

Navnskilt er et must..



Pegasuskake

For en måneds tid tilbake fikk jeg en forespørsel om å bake en hestekake..Etterhvert fikk jeg vite at det skulle være en enhjørning, rosa sådan.

Litt skeptisk var jeg, men jeg prøvde meg.

 



Sjokoladekake med ferske bringebær og ganache og trukket med MMF.

 

Har faktisk prøvd meg på MMF for første gang. Er imponert. Kommer litt mer om det senere:)

, Lørenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye å gjøre og alt for lite tid

hits