juni 2011

Harry Potter Mania

Det nærmer seg Harry tiiid.. Tid til å minnes litt besøket i Universal.

Jeg innrømmer det. jeg er Potter-fan. Så for meg er Harry Potter- verden i Universal Studios en virkelig karamell. Det var noe av det jeg gledet meg lenge og veldig til. Jeg hadde hørt mye fra Sunniva og muttern, noe som gjorde at jeg gledet meg noe helt forferdelig.

 

Det å komme dit er ikke bare bare. Greit nok, du tar det som en del av  Universal Studios parkene. I Universal er det MANGE små små parker, kan du si. (kommer mer om det senere). Når vi kom bort til området der inngangen til Harry Potter parken befant seg, viste det seg at det var 40 min kø for å komme inn der. Så vi fikk en kvittering på at vi skulle komme tilbake etter 4 timer.

Men tro meg det var verdt det. Å komme inn der er som å komme inn i Diagon Alley. Galtvortekspressen står der, noen av butikkene er åpne. det er veldig virkelig, kan du si.

Ja, det er veldig fullt her. Vi var her i påska, så det vil jo si, MIDT i høysesongen. 

Tre sopelimer

Skolen er selvfølgelig hovedattraksjonen. Jeg minner om at Orlando er FLATT. Så det å bygge dette er litt av en bragd.. Detaljer detaljer.

Litt kø dit som dere skjønnerInne i dette bygget finnes nemlig den mest populære Riden (eller en av de?) i Universal parkene. Harry Potter Riden. Det regnes med å være 1-2 timer kø for å komme inn. VI var heldig og brukte bare 1 time. Men det er greit. Du går nesten hele tiden, og det går unna. Dessuten, først er det 30-45 minutter ute. Her er det ikke så mye å se, og i sesongen må vi faktisk ut av området for å gå litt i kø der. MEN når vi kommer inn, er vi inne i Galtvort. Snakkende bilder, klasserom, vi får møte Harry, Hermine, Ronny, Humlesnurr, det er veldig spennende. Og DA går tiden fort da. Plutselig var vi framme ved Riden. Og den.. ah.. Den kan ikke beskrives.

Inngangen. Nå starter køen..

Selve riden er et rullebånd, der vi sitter i små vogner. først blir vi stilt foran Hermine, som får oss til  å fly. Så flyr vi. Type simulator, med bevegelser, plutselig forsvinner vi fra videoskjermen vi flyr foran og så flyr vi litt igjennom bygningen. Attraksjonen er en mellomting mellom simulator og vogn attraksjon. noen steder er det figurer, desperanter, drager og lignende som stikker foran hodet ditt, noen ganger flyr du på simulator, noen ganger gjennom et rom. det er veldig spennende, og helt fantastisk. VIRKELIG verdt ventetiden. Det var nesten så vi vurderte en runde til, på hurtigkø (betyr at man ikke får sitte sammen, og ikke får sett noe inne i skolen)

Hos Olivander kunne man kjøpe tryllestavPå Tre Sopelimer ble det selvfølgelig litt mat og butterbeer (smørterøl).
Typisk engelsk mat, så det ble fish'n chips og sheperds pie.


Smørterøl smakte karamell og smør.. Godt men kvalmende i lengden.Vi måtte jo innom godteributikken. Her gikk vi til innkjøp av Sjokoladefrosker og allsmaksbønner. Som faktisk smaker mye rart..For meg var dette et av høydepunktene.. Men det er ganske fordi jeg er litt HP-nerd..En herlig start på dagen

Jeg er veldig glad i mat. Og jeg er glad i å teste nye ting. 

Nå er det snart sommer, og det beste med sommeren er ferske råvarer.

Det gjør at jeg får lyst til å starte dagen med noe ordentlig deilig, som holder meg lenge, og som kvikker opp.

 

Jeg starter med vårløk, tre-fire skiver ost, og kyllingpålegg. I dette tilfellet har jeg brukt spansk krydret, min favoritt. Den er det litt mer smak i enn vanlig kyllingpålegg. og dette pålegget er så lavt i kaloriinnhold at jeg kunne spist en hel pakke til frokost uten å bekymre meg for det. Jeg kutter vårløken og kalkunpålegget.

Så pisker jeg et egg og en eggehvite til det er skikkelig luftig.

Så steker jeg halve eggblandingen, og legger på alt fyllet, før jeg tar på resten av eggblandingen. snur omletten når den ser ferdig ut på ene siden. På denne måten hundrer jeg brent ost, og rått egg.

I tillegg lager jeg en smoothie av sommerfriske bær. I dette tilfellet ferske belgiske jordbær, med litt juice, og frosne skogsbær og bringebær. mmmm...


Her har jeg også tatt med en knekkebrødsandwich med isbergsalat, kyllingpålegg, paprika, vårløk og alfalfaspirer. masse energi til hele dagen. 

Bon Jovi setlisten

Lovet jo i forrige innlegg, da jeg la ut bildene fra konserten at jeg skulle ta for meg set-listen. så det må jeg jo.

Har merket meg at konsertene i år er mye lengre enn i fjor og tidligere år. Egentlig er de ikke mye lengre, men det føles slik. De har to sanger ekstra i forhold til 2008-konserten på ullevål. MEN en av sangene de spilte denne uka var i utgangspunktet tre sanger. for midt i Bad Medicine, stopper de opp, og spiller to andre sanger, nemlig klassikerne Hot Legs og Pretty Woman, etter beskjed fra the human Beatbox, (Bassist på årets turne, og nei, jeg husker ikke navnet). Dette gjorde at det er ca en halvtime mer herlig musikk og super stemning.

 

Her er setlisten

  1. Bad Medicine (with Hot Legs & Pretty Woman)
  2. Encore:

 


Siste del er klippet bort, fordi denne delen alltid endrer seg.

Hva Bon Jovi hadde tenkt å spille som en av de siste sangene, vet vi ikke, fordi like før de skulle starte på en av de siste sangene, snur Jon seg mot bandet og spør, "kan vi spille den" mens han peker ut mot publikum. De fem plakatene laget av den norske fanklubben med "I'd die for you" fungerte, og bandet spilte den. Herlig.

Jon hadde valgt ut flere sanger fra platen These Days til Oslo, fra 1994. Favorittplaten min, forsåvidt, men ikke akkurat det jeg hadde forventet meg. Diamond Ring har vært en klassiker fra tid til annen, men Damned blir bare spilt et knippe ganger hvert år, og har ikke blitt spilt ofte siden 1996, da den platen var på topp. Det er første gangen de spiller den i år. Men elsker sangen, så for meg var det toppers.

det ser selvfølgelig sanger jeg savner, men med et så stort reportoar, kan man ikke få alt man ønsker seg. Jeg kunne tenkt meg den nye låten, "No apoligize", som ble spilt igår i Finnland, One Wild Night, fra Crush (2001), en skikkelig rocka låt. Kunne også tenkt meg en av mine favoritter, "Open all night", men Jon har tidligere sagt at dette er en av hans favoritter, men han spiller den ikke på konserter. Bummer.

Ellers var det ingen store overraskelser på listen. De spilte de store crowd-pleaserne, og som vanlig avsluttet de med Living on a prayer, noe de som regel gjør. Ingenting løfter himmelen som den.

Likte også måten bandet oppførte seg, den kontakten de har med publikum. og selv om himmelen åpnet seg etter ti minutter, gjorde det ingenting. For når Jon synger "Like the poet needs the pain, Like Bon Jovi needs the rain" og etter sangen ("In These Arms") ser opp på himmelen, og roper: "Is that all you got. You gotta do better than that, if you're gonna keep up with me!" betyr regnet ingenting.

Kunne ikke vært mer fornøyd med konserten. selv om de var 45 min forsinket, grunnet at oppvarmerne var sene. De holdt den gående lenge, og nektet å gi etter for Norges portforbud, som Jon kalte det, og ga seg tidligere. De har et fast program. de spiller mellom 2-3 timer. Det er fast. og det er fantastisk.

Selv om jeg vet det kan bli tre-fire år til neste gang jeg får sett Bon Jovi live, siden de nå skal ha pause, var det verdt den store opplevelsen.Miss u already.. 

One Wild Night

Jeg er hardbarket Bon Jovi fan. Jeg er av den typen plagsom Bon Jovi fan som desperat prøver å ta over musikkkontrollen på fest.

Og igår var det tid for Bon Jovi konsert i Oslo igjen. Jeg husker ennå godt fredagsmorgenen Sigrid ringte meg og ga beskjed om at jeg måtte huske at billettene ble lagt ut om noen timer. Jeg, som trodde jeg hadde et par uker, siden det kun var to dager siden konserten ble annonsert, holdt på å miste all sans og samling. Jeg satt med hjertet i halsen i et kvarter på jobb, mens jeg ventet på at linjen skulle åpne, så jeg fikk billett til Golden Circle. Og ja da.

 

Jeg har vært på konserter med Bon Jovi tidligere. Både i London i fjor, under 12 dagersen på O2, og i 2008, sist de var i Oslo.

Men denne gangen var det mye større og bedre enn før.

Ikke bare fordi jeg sto mye nærmere og hadde muligheten til å se noe annet en små dukker på en scene, men også stemningen var noe helt annet enn i 2008. Antallet tilskuere var omlåg 31 000, noe som gjør at det var 10 000 flere enn sist.

Jeg var tidlig ute og plasserte meg ganske strategisk, nært scenen, og nært buescenen, som går rundt Diamond Circle. Jeg vet hvor JBJ bruker å gå, og visste at her ville jeg komme nært.. And boy was I right.
Selvfølgelig, hadde jeg stått helt ytterst på buen, ville jeg fått både Jon og Richie to meter unna meg i et kvarter. Men.. Der var det allerede begynt å fylle seg da jeg kom, og jeg ville uansett ikke blitt så nærme som jeg ønsket.

Og selv om konserten var en smule forsinket, gjorde det absolutt ingenting..
Her var setlisten fra konserten

Siden dette var en massiv opplevelse for oss som er ordentlig fans, vil det være vanskelig å beskrive, og vise alt  jeg vil vise. Men tenkte jeg skulle begynne med bildene, så tar jeg for meg setlisten litt senere.

 

SÅ nær va vi Jon. Vi snakker tre meter. :):):):)

Oppvarming. Billy Falcon. STOR forbedring fra 2008.Det litt spesielle var herr og fru fotograf som tuslet rundt på scenen.

Verdens merkeligste jobb. Sitte der oppe under konserten og styre lyset..

De vasker scenen litt før start. Regnet hadde gjort scenen til en vanndam, og vi vil ikke skade Jon her..

Sikreste tegn på at de er på vei ut. Introen på storskjermen.

Welcome back, Richie. UTROLIG godt  å se at han kom tidsnok til konsertene i Europa. LYKKE

The king is here!!

The Diamond Look

Denne karen står ikke i ro

Mine to konger!!!

Så tok Jon seg en runde under It's my life.. og kom innom oss..

The one and only TORRES

Pretty Woman

Under Damned. En ikke ofte spilt, men veldig bra sang.

Bed of Roses

Som vanlig, Bed of Roses synges på scenekanten på buescenen.Where Jon goes, the light goes

Eneste bilde jeg klarte å ta av den lykkelige fan.

Livin on a prayer! Perfect avslutning

Hvis bare ikke den fingeren hadde vært i veien, hadde dette blitt et sabla bra bilde

Som vanlig avslutning foranThe bow..

 

Fantastisk.. rett og slett. 

, Lørenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye å gjøre og alt for lite tid

hits