mai 2014

17-mai kake: Hemmeligheten er p innsiden

17 Mai er kake og is-dagen.

En nasjonalistisk kake som er blitt populr p kake-sider og i "kake-miljet" er flagg-kake. Og da snakker vi ikke flagg opp, men inni.








Dette er faktisk lettere enn man skulle tro. Med en god slump pastafarge, og et marsipan eller fondant-lokk er man godt i gang.

Som vanlig bruker jeg Annas Favoritt-kake, men jeg skipper kakaoen, og lager en vaniljekake. Jeg brukte 20 cm form, og oppskrift for 22 cm. Da fr jeg passe rre til lage tre lag. Men du kan lage s stor eller liten du selv nsker.

pisk smr og sukker hvitt. tilsett egg, et av gangen. sikt inn det trre, og kulturmelken litt av gangen.. Stekes p 175 grader.

Jeg tok litt under 1/3 del av den ferdige rren i en egen bolle, og brukte bl pastafarge. (wilton er min favoritt). Resten farget jeg med rd. Her tok jeg ogs 1 ss kakao i rren, men det trenger du ikke. S stekes.

Fargerike greier.

Mellom lagene brukte jeg en mild og frisk ostekrem.

200 gr philadelfia
350 gr melis
75 gr smr
2 dl pisket krem

Bland kremost, melis og smr, og vend til slutt inn den piskede kremen.

Legg kaken i tre lag. Rdt-ostekrem-bl-ostekrem -rd. Dekk kaken s med smrkrem (eller ostekremrester) og dekk med fondant eller marsipan. Jeg bruker fondant.

Det ble enkel pynt p denne kaken, fordi jeg ville at innsiden skulle telle mest.







Det bl laget kunne godt ha vrt tynnere for f frem den virkelige flaggformen.



Gratulerer med dagen til alle.

, Lrenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye gjre og alt for lite tid

hits