april 2014

Plutselig ble det s viktig

Noen ganger er ting viktigere enn kaker. Og i dag er en slik dag.

Det var den sesongen vi dro til Anfield for frste gang. Det ret det var vanskeligere finne en kamp vi tapte enn en vi vant. Det var den sesongen vi l p toppen av tabellen til jul, og samboeren insisterte p at dette m vi ta bilde av, for det varer ikke lenge. Det ret vi sa Arsenal skulle vinne, og at denne gangen hadde vi mulighet til suse inn til Champions League. Det ret seiersrekken startet i Januar, og bare fortsatte og fortsatte. Det var denne sesongen.

Det var vrt vanskelig drmme. Fordi vi ikke er vant til det. Som regel innser vi det i tidlig november, at det ogs i r bli en kamp om den hellige fjerdeplassen. Og at i april begynner den forsiktig slippe.

Selv om vi hver eneste helg har sagt Make us dream, har jeg ikke turt akkurat det. For det er nesten absurd. At denne gangen skal det g. Jeg har vrt Liverpool-supporter i knappe ni r. Jeg er en ung supporter. Fr det hadde jeg levd i en Rosenborg-boble, der seier hvert r var den vanlige delen av hsten. Det var slik det var. Skolen startet, bursdager ble feiret, lvet skiftet farge og Rosenborg vant seriegull. Med Liverpool var det noe helt annet. Jeg begynte flge med det ret vi vant mot AC Milan. Og ret etter satt jeg i en studenthybel med min gode venninne og strigrt, fordi Liverpool vant cupen. Hun hadde aldri sett denne siden av meg fr, og det hadde ikke jeg heller. Jeg har sttt i dusjen og grtt fordi Manchester vant Champions League, jeg har vrt stemmels etter straffekonker. Jeg har blitt en supporter, sakte men sikkert. Vi har hatt fast duk, flagg p bordet, spesielle lysestaker, svigermor som M sende tekstmelding fr kampstart, bestemor m ringe,og hrstrekk var forbudt. Denne sesongen har duken vrt beige, kun med unntak av i jula. De sm affektene har ligget under bordet. N er det bare bildet av Anfield over tv-en og lerretet med Gerrard ved siden av som viser en lidenskap for scouserne. Og flagget ute p verandaen.

Tidligere har jeg brukt de frste minuttene av kampen til sose rundt i leiligheten, lage meg litt mat, kanskje vaske litt, det skjer jo aldri noe da. Men n? 10,5 % av mlene til Liverpool har kommet de frste 6 minuttene. Jeg kan ikke gjre annet enn lpe til sofaen nr dommeren blser i flyta. Det gr ikke.

For to r siden s vi Aguiero vinne serien i siste minutt, jeg skrek, jeg hoppet, jeg var stemmels resten av kvelden. Bare fordi det var s utrolig. Det var s fantastisk, og det var fotball p sitt beste. N sitter vi i samme sete. Nesten. Vi kan sl topplagene. Liverpool kan vre et topplag igjen, ikke bare et fjerdeplass-lag. Rodgers har gjort noe fantastisk med de rde. Han har gitt de en selvtillit vi knapt har kunnet drmme om fr. Selv om Benitez gjorde fantastiske ting, og fikk meg til grte, er Rodgers min nye mann. Vr nye mann.

Jeg har ikke turt drmme. Fordi det er s fjernt. Og nr Gerrard kommer hver eneste uke og sier at de ikke enn har gullet, at de tenker bare p hver kamp, s har jeg ogs gjort det. Jeg har stolt p kapteinen. Og selv om vi begge i heimen hoppet opp og ned p gulvet nr dommeren blste i flyta, og vi hadde sltt City, prvde jeg ikke drmme. Til vi fr hre hva Gerrard sier til sine spillere, midt p banen.

Joda, de skal reise til Norwich, gjre det samme. Men. Nr han sier det; This does not fucking slip. Med , fcking, som bare briter kan. Denne setningen sitter i meg. Hver eneste gang jeg snakker om Liverpool n, s hrer jeg den i hodet, this does not fucking slip.. Og jeg drmmer. Jeg tenker at, jo, kanskje kan vi drmme n. Kanskje er vi der?

S er det helg igjen. Ny kamp. Ny redsel. Og ny glede. Det er like skummelt hver gang. Selv nr guttene scorer allerede fr vi passerer ti minutter. Denne gangen ser jeg ikke ferdig kampen. Jeg jobber. Jeg str inne i et dnn stille Lrenskog Hus. Bare et ftall mennesker sitter rundt meg. Jeg stirrer p mobilen, ser klokka tikke, og venter. 88.89. 90. Ingen melding. Godt tegn. S er kampen over. Helt plutselig. Helt stille. Innkapslet glede. Jeg fr det ikke ut fr jeg sitter i bilen p motorveien og hyler av glede. Fr jeg kommer hjem, og hopper opp og ned p stuegulvet. Stakkars tottenhamsupporteren under oss. Tre kamper igjen. Tre nervepirrende uker igjen. To kamper hjemme i stua, og en i bilen. Jeg gruer meg. Jeg gleder meg. Jeg tr ikke hpe.

Har vi lov til drmme n? Jeg klarer ikke helt slippe meg ls. Men jeg sier det til meg selv, hver eneste gang. This does not fucking slip..







Pskekake

Psketid, og tid for kaker.

Denne ble min pskekake i r. Jeg prvde meg p noe jeg ikke har ftt til ordentlig fr, nemlig Basket-wave, kurv-mnster. Det kommer en strre gjennomgang av det senere, kanskje ilpet av psken.

Denne kaken ble en vaniljekake med rde polkadots og sjokoladekrem. Toppen er smrkrem og hjemmelagde marsipan-egg.

Ble veldig stolt over min egen basket, da det er noe jeg har slitt med fr.






Inni kaken hadde jeg prvd meg p polkadotts. Det vil si at jeg frst lagde rosa cakepops i form, som jeg s stekte, og la i kakerren i formen. Dette skulle bli fine polkadott-mnster. Det gikk helt greit, men m nok ve mer p dette i fremtiden.

Men oppspist ble kaken definitivt.

#mat
#bakst
#Kake
#pske

Cupcake i egg

Psken er rundt hjrnet, og det er tid for pskekaker. Hva med lage noe litt annerledes i r?

Egg-kake er veldig lett lage, og morsomt, bde for store sm. I tillegg har du ferdig form, og sparer p alt., og slipper fylle spla med eggeskall. Disse kan du servere til barn eller p en damekveld. Eller kanskje bare til frokost for lure familien?

Start med rense eggene. Stikk et lite hull i bunnen av egget med en nl eller kniv, og et litt strre hull i toppen. bls s eggmassen ut. Denne bruker du ogs til kaken.

skyll eggene godt for f ut eventuelle rester.

Rren: Jeg lagde en lime-kake, fordi den er frisk og vrlig.

Du kan godt bruke en 1-2-3-rre, og blande i lime om du vil gjre det enkelt. Jeg lagde flere kaker samtidig, og brukte min gode gamle Annas Favoritt.

Etter rren var lagd tilsatte jeg limeskall og limesaft etter smak.

S kommer det litt tricky. putt rren i en sprytepose, og spryt rren i eggene. Et godt triks for f eggene til st er bruke en muffinsform, med aluminiumsfolie i, for f eggene til st riktig.

Fyll egggene ca 2/3, om du fyller dem helt opp, har du en rensejobb etterp, da rren til overs m skrapes av etter steking.

Jeg steker eggene i ca 10 minutter, se det litt an. Nr det har kommet litt rre ut, og denne har stivnet, er egget ferdig.

Jeg fylte eggene i tillegg med en lime-frosting.

2 ss philadelphia-ost

2 ss smr

3 dl melis (eller til fast og god rre)

revet limeskall og litt limesaft etter smak.
(hadde en plan om lage Caipirinha-frosting men glemte at jeg ikke hadde sprit. S da ble det lime).

Dette gjorde jeg nr eggene hadde hvilt i noen minutter men fremdeles var varme. Bruker spytepose og presser tuppen inn i egget og spryter til det flyter ut av egget.

Nr eggene er ferdige kan du godt male dem, for litt ekstra moro.










Grov Quiche Lorraine

Hva er vel bedre enn pai. Til frokost, til lunsj, eller kanskje til middag. Quiche Lorraine, eller mat-pai er noe jeg kan spise til de fleste mltider. En quiche kan fylles med enkle eller avanserte fyll. Min favoritt er fremdeles lett, ost og kylling.

I forrige uke fikk jeg nyss om denne oppskriften, av Berit Nordstrand, en fantastisk dame, med fantastiske oppskrifter p en bedre hverdag.

Oppskriften p en 22 cm paiform:

100 gr smr
1,5 kvernede linfr
1,5 sammalt rugmel
1/2 ts salt
1 dl vann
1/2 ts eddik

smuldre smr sammen med linfr, salt og rugmel. (jeg kjper ferdig knuste linfr p de strre matvarebutikkene.) Nr du har grove smuler, tilsett vann og eddik.

Fyll:

100 gr skinke. (jeg bruker kalkunskinke, eller det jeg har tilgjengelig)
4 egg
2,5 dl melk
150 gr revet ost
salt og pepper
ev: litt revet muskatntt.

Jeg liker lage disse i porsjonsformer, slik at jeg bare lager nok til meg. Jeg lager likevel samme mengde bunn og eggmiks og porsjonerer etterhvert. Da har jeg ogs ferdig bunn til neste dag.
















Sjokolade-terte

Noen kaker trenger ikke fiksing, overpynting, masse fondant og blomsterpasta. Noen kaker klarer st bra alene.

Jamie Olivers sjokoladeterte har jeg lagd flere ganger i ret siden jeg var 13. Jeg kan enn huske frste kaken, og n sitter oppskriften skrudd fast i pannebrasken.

Den finner du HER

Denne uken lagde jeg den til mine vakre kollegaer, og pyntet med friske bringebr. Den forsvant p noen timer, innimellom kurs og nyhetsbilde. Bunnen sank litt sammen denne gangen, men jeg vet at terteskall, det er en kunst.









#mat #kake #godt #sjokolade

, Lrenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye gjre og alt for lite tid

hits