april 2013

Semifreddo!!

Jeg har aldri vrt fan av krokan. Jeg spiser det om jeg fr det tilbudt, men du finner det aldri hjemme hos meg.Jeg spiser aldri krokan p softisen.

Men.

En kombinasjon av Jamie Oliver p Tv og at jeg trengte en dessertide til sndagbesket, gjorde at jeg bestemte meg for prve semifreddo med krokan.
Semifreddo er en istype som serveres mer halvfrossen, og er luftig.

Det er egentlig veldig enkelt lage. Men for starte med starten, nemlig det litt vanskelige, krokanen.

Jeg prvde lage krokan for ti r siden, og mislyktes. Idag var det p tide gjre opp for seg, og da hjelper det lite at jeg er en sjokoladeis-jente.

Krokan:

250 gr hasselntter
100 gr sukker
2 ss vann

Start med rist hasselnttene i ovnen p 200 gr i ca ti min. Ikke la de st for lenge, da vil de bli bitre. Skallet vil lsne litt, fjern det gjerne. Eller du kan bruke skallfrie hasselntter.

ha sukker og vann i en kjele og sett p medium varme. Her beskriver Jamie godt i boka si "den nakne kokken" (min ultimate favorittbok) hvordan dette foregr. Frst vil det begynne boble, s vil det bli klart, og s vil det sakte men sikkert bli brunere, frst i kantene, og s flekkete rundt om i massen. da skal man skake kasserollen litt. Det er viktig ikke RRE I (det skrev han ikke, s frste runde ble krystallisert og jeg mtte starte p nytt), du skal bare skake. Nr rren er gyllenbryn lener du kasserollen fra deg, og heller hasselnttene i fra lav hyde. n kan du rre, for rre dem inn i karamellen, p svak varme. s legges massen p bakepapir eller smurt form, til det stivner.

Nr alt er stivt, mitt l i flere timer, knekk det opp i biter, og kjr det i foodprosessoren. gjr halvparten til fint pulver, og den andre halvparten litt strre biter.Jeg fikk litt for mye ntter i forhold til karamell, brukte ille alle nttene heller, men likevel ble det for lite. Tips til meg selv, mer karamell neste gang.

S. Semifreddoen:

Dette er til 6 porsjoner, jeg delte Jamies oppskrift i to.

2 store egg fra frittgende hner
2,5 dl flte
30 gr sukker
I vaniljestang (jeg brukte vaniljesukker, jeg hadde ikke stang, ja jeg vet, det er ille)
En klype salt

Finn fram tre boller.

I den ene har du flten. Pisk flten til krem. I neste bolle har du eggeplommene, sammen med sukkeret, og frene fra vaniljestangen. I den tredje bollen har du eggehvitene og en klype salt.

Pisk sammen eggeplomme-miksen til den blir lys gul. Pisk eggehvitene stive (type snu bollen over hodet uten bli hvit i hret). S blander du forsiktig alle tre rrene i en bolle, og vender inn smakstilsetningen ( i mitt tilfelle Krokan).

Sett i fryserern til det skal servers. ca 20-30 min. Sehttp://blogsoft.no/index.bd?fa=article.newmifreddo er halvfrossen, og skal ikke vre helt stiv.

Jeg satte mine i porsjonsformer, og drysset litt ekstra krokan p toppen.
Selve islagingen tok meg et kvarter. og det inkluderer sette fram bollene. :) Dette er fort gjort.




Dette blir det definitivt mer av. Billig, kjapt og utrolig godt.

Torill

, Lrenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye gjre og alt for lite tid

hits