februar 2014

Selvreklame og glitrende pops

En lang kakeuke er over, med en stor pops-bestilling og en Pops-kake-utfordring jeg føler at jeg sto med stil. 

Det er søndag, og tid for å slappe av, og gå igjennom uken som har gått. 

Lørdag hadde jeg en bestilling til den alltid fantastiske Heges 30 årsdag. En så glitrende dame, behøver glitrende cakepops. Og det fikk hun. 

Det ble stor suksess.


Pops-kaken ble også suksess, og forsvant rimelig fort fra fatet. 

Det er også en god stund siden jeg har promotert meg selv, så benytter søndagen til det. 

Gå inn og lik min kakeside på facebook: TK Heavenly Cakes 
 

Kake med baileysmousse og pop-topp

Kvikklunsjkake er noe av det letteste man kan lage, men som likevel får gjestene til å bli imponert. Og den kan fylles med hva som helst. Og hva er vel bedre til kaffekosen enn litt Baileysmousse og sukkerfri bounty-pops på toppen? 

 

For å lage en slik kake trenger du LITT tid, og en god del boller.. og plass i kjøleskap og fryser.

Jeg starter med kakebunnen. Jeg trives godt med å bruke Annas Favoritt. Her brukte jeg vaniljekake, så jeg skippet kakaopulveret i denne oppskriften. 

Med denne er det lett å vite hvor mye røre du trenger. I denne omgangen brukte jeg en 20 cm kake. Stekte i to omganger, og fikk tre lag. 

Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, et av gangen. 
 Bland alt det tørre og sikt inn i røren, mens du også innimellom har i litt kulturmelk. 

Stek på 170 grader, til den er ferdig, rett og slett. Jeg bruker også Annas triks, med å lekke et vått håndkle rundt formen i ovnen for å sørge for en jevn bunn. Da vil det ta lengre tid å steke, men du unngår tørre kanter, og en altfor høy midt. 

Så. Fyllet. 

Baileysmousse. Jeg falt helt for Sweets Baileysmousse-kake for noen år siden, og har funnet ut at denne moussen egner seg godt til vanlig kakefyll. 

Du trenger: 
300 gr smeltet sjokolade (lys)
200 gr kremost
5-10 dråper sitron
50 gr sukker
3 dl pisket kremfløte
5-6 ss Baileys
(jeg kan sverge at jeg ikke en eneste gang har fulgt alkohol på oppskrifter. Her tar jeg kun på smak. og det blir OFTE mer enn 6 ss.. 

Start med å smelt sjokolade


Pisk fløte til krem. 

I en tredje bolle, bland kremost, sukker og sitron.

Bland inn i kremen, og bland i sjokoladen. 

Til slutt tilsettes Baileys.. 

Jeg valgte en tre-lags kake. Når man lager kvikklunsj-kake er det viktig med riktig høyde. For liten, og kvikklunsjen blir unormalt høy. For høy kake og kvikklunsjen dekker ikke hele kaken. Så er det klart for å dekke kaken med Kvikklunsj. På en 20 cm kake bruker jeg 9 pakker kvikklunsj.. (ja, det går litt)

På toppen av kaken legger jeg kuler med Bounty, og setter en blomst på hver, for å få inn litt farge. Oppskriften på hjemmelagde, sukkerfri bounty finner du HER

Dette er en kake som passer til kaffe, til jentekvelden, eller bare som en overraskelse til kolleger. (joda, den er "kjørbar")Enkle Valentine Cakepops

Valentines Day er jo like rundt hjørnet, og hjertene florere. Også her hjemme hos meg. Kjærligheten må feires litt ekstra, og hva er vel da bedre enn red velvet, kakeverdens svar på kjærlighet, i form av små søte, tungesmeltende cake-pops. 

 

 

Cakepops er ikke så vanskelig å lage, med krever tålmodighet, kjærlighet og ro. Noe som ikke alltid er like lett på kjøkkenet. 

Først, start med å bak en kake. I dette tilfellet en red velvet. 

For omtrent 40 cakepops

90 gr Smør
175 gr Sukker
2 Egg
155 Hvetemel
0,5 ts Bakepulver
0,5 ts Natron
1 ts Vanilje-sukker
3 ss kakaopulver
1,5 dl Kulturmelk
Rød konditorfarge

 

Start med å pisk sukker og smør hvitt. Tilsett eggene. sikt inn mel,bakepulver,natron og vanilje. Ha i kulturmelk. Jeg har vanligvis i kakaoen i dette stadiet, men det gikk litt fort, og jeg tok i fargen før jeg hadde i kakaopulver. Red velvet er en lys sjokoladekake, og skal ikke ha mye kakao. 

 

Stek til den er ferdig. (Her er det ikke utseendet på kaken som teller, bare at den blir stekt. Den skal smuldres etterpå uansett)

 

Etter steking skal den bli kald, før du blander med fyll. En god red velvet har en myk og deilig ostekrem, gjerne en blanding av mascarpone, krem, og kremost. I denne brukte jeg en enklere oppskrift. 

50 gr smør
100 gr piladelphia.
100 gr melis

Pisk sammen til du har en glatt og fin røre.

 

Smuldre kaken og bland sammen med smørkremen. Ikka ha i all smørkremen i alt, tilsett heller litt og litt til du har en fin masse. Den skal være myk, kladdete, og fast.

La stå i kjøleskapet i min 2 timer.

Så er det bare å lage kuler.  


La stå i kjøleskapet igjen. Gjerne flere timer, alt etter hvor god tid du har.. 

Så skal de dekkes. 

jeg bruker hvit sjokolade blandet med cocosa. Cocosa gjør det lettere å dyppe popsen, i tillegg til at du får et mykt skall, og ikke en knasende sjokolade.  
TIPS: En halvtimes tid før du skal dyppe, dypp pinnene i sjokolade, og sett i popsen. Da slipper du at kulene faller av og ned i sjokoladen når du dypper. 

Disse ble litt tynne, (brukte for mye cocosa, da blir røren for tynn) Jeg dyppet derfor to ganger. Problemet med det var at de begynte å dryppe på hverandre.. Unngå det. 

Jeg er så heldig at jeg har et hjemmelagd tørkestativ. 

Dekoren er enkel. Fondanthjerter. 

Med dekor trenger man ikke å gå for langt. Noen hjerter, kanskje dyppet i hjertestrøssel, eller sprayet med perlemorspray. 
Whoop whoop Whoopie

Whoopie-Pie var et fenomen jeg kom over for noen år tilbake i usa. 

En mellomting mellom en makron og en muffins. Myk, søt, og kjempedeilig som helgekos, eller en kveld du er fysen på noe søtt. 

Orker du ikke lage store muffins, og vil ha litt søt fingermat vil dette være perfekt. 

Jeg har lagd disse søte herligehetene i forbindelse med Valentines-day, selvfølgelig. 
For å lage whoopie-pies trenger du bare en muffinsoppskrift. Jeg har brukt min standard-muffinsrøre, men holdt igjen melkmengden. Denne skal være god og tykk. . 

100 gr smør
100 gr sukker
2 egg
3 dl mel
1 ts bakepulver
2 ts vanilje
5 ss kakao
1 dl melk 

 

pisk smør og sukker, tilsett egg. sikt inn mel, bakepulver, kakao og vanlije. Ha til slutt i melken. Røren skal være god og tykk, men glatt. Det skal være mulig å sprøyte ut av en pose uten at alt flyter ut. 

 

Putt røren i en sprøytepose, da vil det bli lettere å sprøyte ut.Stek på 160 grader i 5-10 minutter. kjenn deg fram. de skal være stekte, men ikke harde. 

La de hvile i 20 minutter. 

Så fyll. Jeg gikk for en ostekrem med bringebærsirup i. Bringebærsirupen koker seg selv av frosne bringebær og sukker, og silte av noe av laken. (resten brukte jeg til cupcakes). 

Tilsatte (litt for mye) rosa farge, siden det tross alt er valentine. 

50 gr smør

100 gr ostekrem

100 gr melis

3 ss bringebærspirup

bruk også her sprøytepose. snu rundingene og fyll halvparten av  dem med krem. Så legger du den andre halvparten oppå. 

Toppen kan du dekorere med hva du vil. du trenger faktisk ikke å dekorere dem engang. 
siden det er hjerteuke ble det hjerter denne gangen. Så er det bare å nyte. De skal være myke å bite i, saftige, og smake deilig av sjokolade, ostekrem og bringebær. 

mmmm.. 

Hjemmelagd Bounty

Denne har blitt en favoritt, både blandt journaliststudentene ved HIOA, og hos familie og venner. Jeg har lært meg å høre lyden av de som elsker denne. 

Hva bedre til helgekosen enn saftige, deilige bounty-kuler. Eller kanskje lag en hel panne? Og det beste med disse; de er sukkerfri. Oppskriften dukket opp som en del av lavkarbo-bølgen, men den selges mye lettere inn til skeptikere ved å annonsere som sukkerfri. Ok, med det mørke sjokolade-dyppet er de ikke helt sukkerfri, men bruk 70-80 %, og du har en god, litt sunnere synd. 

Du trenger:

50 gr cocosa (kjøpes på helsekost-forretninger, men begynner å bli lett å få tak i)
1 dl sukrinmelis (Helsekost her også, men har også blitt lettere å få tak i på butikk) (du kan også bruke vanlig melis.)
1 dl kokosmelk (jeg bruker gjerne litt mer også. Det viktige her er å bruke kun det harde av kokosmelken, og ikke den tynne væsken i bunn. da blir den mye bedre)
1 dl fløte
200 gr kokosmasse

 (litt smak om du vil. appelsinskall og litt juice er kjempegodt. eller kanskje litt malibu?)

200 gr kokesjokolade (gjerne 70%)
2 ss cocosa

 

Start med å smelt cocosa, jeg bruker mikro, sparer tid og kasserolle. Ha i sukrin, kokosmelk og fløte. 

f

pisk lett sammen

tilsett så kokosmassen. På dette stadiet kan du også ha i litt appelsinskall og saft. 

La massen stå en times tid i kjøleskapet.


Så legger du massen en cm tykk i en langpanne eller på et bredd med bakepapir. Du kan også prøve å forme dem som pølser, eller kuler. Kuler tar litt mer tid, men veldig mye mer elegant å sette på bordet.  
Frys i en time.

 

Så er det sjokoladetid. Smelt sjokolade med cocosa i mikro eller vannbad. Enten dypp biter i sjokoladen eller legg et lag over massen, og skjær i biter etterpå. 

Jeg lar bountyen ligge i kjøleskap. Jeg tar ut fem-ti hver dag og tar med meg ut. Tro meg, denne blir en hit. 

Eller: Du kan dyppe kulene i sjokolade. Dekorer også med glitter, eller andre spennende pynt. 

PS: Når du skal dyppe de, må de være frosne, men husk å sett pinnen i popsen etter et kvarter i frysen.. 

 

Hvordan lage Cala-liljer

Cala-liljer har blitt min favorittblomst å lage, rett og slett fordi den er enkel, og ser elegant ut.

Du kan fint dekke en kake i cala-liljer. Å lage disse er egentlig ikke så vanskelig som det ser ut.

Jeg bruker et cala-lilje-utstikker-sett når jeg lager disse, men du kan fint bruke en hjerte-utstikker og få samme resultat.

 

Kjevl ut fondant passe tynt, og stikk ut med cala eller hjerteutstikker. Jeg jobber på en blomster-pute, men det går fint ann å stikke ut på benken. Bruk en balltool og tynn ut kantene på blomsten.

Har du en preger kan du også bruke denne nå, men denne gangen brukte jeg det ikke. (Glemte det)

Rull sammen liljen, fest med spiselig lim, vann eller tynn glasur. Sett på et kremmerhus. Av og til får du med sånne på cala-sett, men her har jeg bare laget av papir. Fungerer like greit. 

Brett ut kantene på liljen med fingrene. knip sammen spissen. 

La den stå og tørke en havltimes-times tid. 

I mellomtiden, rull ut gul fondant og lag en pølse ca 2/3 deler inn på utstikkeren. 

Fest på blomstertråd (eller ståltråd) og heng til tørk. Bruk enten gult sukker (kan kjøpes på enkelte kake-butikker) eller bland sukker med gul pulverfarge. 

Dypp de gule pølsene i spiselig lim eller sukkervann og dypp i sukkeret. Tre den gule pølsen ikke i liljen, fest i hullet med spiselig lim eller glasur. 

Heng blomstene til tørk.

De bør henge eller ligge til tør i minst noen timer. 

Så er det bare å montere dem på kaken. Legg på blader mellom liljene, så får kaken litt ekstra liv, og varier gjerne mellom små og store. 

Tiara i glasur

Det finnes mange søte små prinsesser der ute i verden. Og disse fortjener en krone. 

Kaketrenden sprer seg, og store rosa prinsessekaker er det mange små piker som ønsker seg. Og prinsessekroner er ikke så vanskelig, om man bare holder tunga rett i minnen og tar seg god tid. 

Jeg fant en forklaring på hvordan man lager tiara i Royal Icing. Den finner du HER.

Jeg fant også flere forskjellige maler på kakefesten, og brukte en av disse.

Fest malen rundt en rund form du ønsker å bruke. jeg måtte ta hensyn til størrelsen på den øverste kaken, og at tiaraen ikke måtte ha en større omkrets, og bestemte meg for å bruke en brusflaske. 

Sørg for å feste malen ordentlig. Så tar du bakepapir over. Siden bakepapiret er gjennomsiktig, vil mønstret vises, og glasuren vil ikke feste seg til papiret. 

Så lager du royal Icing, eller vanlig glasur som vi kaller det i Norge. Eggehvite, melis og sitron. Du kan også tilsette litt farge, eller glitter. Jeg prøvde, men tilsatte ikke nok.

Ved å bruke en liten tip starter du. jeg har brukt Wilton tip #3. Du kan godt bruke tip #1, men da må du ta flere ganger. 

Jeg brukte rosa sukkerperler, siden kaken skal være rosa. Husk at disse må du sette på underveis, for ellers tørker icingen. Det krever litt fokus, men for ei som er  en n00b når det gjelder tegning, var dette utrolig lett. 

Du følger mønsteret, og selv om det blir litt skjevt gjør det ingenting. Det blir likevel fint.

 

Etter den er ferdig, må den tørke. På malen sto det minimum 8 timer, og helst noen dager. Min sto i fire dager. Etter det prøvde jeg å ta den av. Det gikk smurt. 
Hvis den brekker litt er det ingen fare, for du kan bruke mer glasur som lim uten at det vises. Men denne gikk perfekt. 


, Lørenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye å gjøre og alt for lite tid

hits