februar 2014

Selvreklame og glitrende pops

En lang kakeuke er over, med en stor pops-bestilling og en Pops-kake-utfordring jeg fler at jeg sto med stil.

Det er sndag, og tid for slappe av, og g igjennom uken som har gtt.

Lrdag hadde jeg en bestilling til den alltid fantastiske Heges 30 rsdag. En s glitrende dame, behver glitrende cakepops. Og det fikk hun.

Det ble stor suksess.






Pops-kaken ble ogs suksess, og forsvant rimelig fort fra fatet.

Det er ogs en god stund siden jeg har promotert meg selv, s benytter sndagen til det.

G inn og lik min kakeside p facebook: TK Heavenly Cakes




Kake med baileysmousse og pop-topp

Kvikklunsjkake er noe av det letteste man kan lage, men som likevel fr gjestene til bli imponert. Og den kan fylles med hva som helst. Og hva er vel bedre til kaffekosen enn litt Baileysmousse og sukkerfri bounty-pops p toppen?

For lage en slik kake trenger du LITT tid, og en god del boller.. og plass i kjleskap og fryser.

Jeg starter med kakebunnen. Jeg trives godt med bruke Annas Favoritt. Her brukte jeg vaniljekake, s jeg skippet kakaopulveret i denne oppskriften.

Med denne er det lett vite hvor mye rre du trenger. I denne omgangen brukte jeg en 20 cm kake. Stekte i to omganger, og fikk tre lag.

Pisk smr og sukker hvitt. Tilsett eggene, et av gangen.
Bland alt det trre og sikt inn i rren, mens du ogs innimellom har i litt kulturmelk.

Stek p 170 grader, til den er ferdig, rett og slett. Jeg bruker ogs Annas triks, med lekke et vtt hndkle rundt formen i ovnen for srge for en jevn bunn. Da vil det ta lengre tid steke, men du unngr trre kanter, og en altfor hy midt.

S. Fyllet.

Baileysmousse. Jeg falt helt for Sweets Baileysmousse-kake for noen r siden, og har funnet ut at denne moussen egner seg godt til vanlig kakefyll.

Du trenger:
300 gr smeltet sjokolade (lys)
200 gr kremost
5-10 drper sitron
50 gr sukker
3 dl pisket kremflte
5-6 ss Baileys
(jeg kan sverge at jeg ikke en eneste gang har fulgt alkohol p oppskrifter. Her tar jeg kun p smak. og det blir OFTE mer enn 6 ss..

Start med smelt sjokolade


Pisk flte til krem.

I en tredje bolle, bland kremost, sukker og sitron.

Bland inn i kremen, og bland i sjokoladen.

Til slutt tilsettes Baileys..

Jeg valgte en tre-lags kake. Nr man lager kvikklunsj-kake er det viktig med riktig hyde. For liten, og kvikklunsjen blir unormalt hy. For hy kake og kvikklunsjen dekker ikke hele kaken.



S er det klart for dekke kaken med Kvikklunsj. P en 20 cm kake bruker jeg 9 pakker kvikklunsj.. (ja, det gr litt)

P toppen av kaken legger jeg kuler med Bounty, og setter en blomst p hver, for f inn litt farge. Oppskriften p hjemmelagde, sukkerfri bounty finner du HER

Dette er en kake som passer til kaffe, til jentekvelden, eller bare som en overraskelse til kolleger. (joda, den er "kjrbar")











Enkle Valentine Cakepops

Valentines Day er jo like rundt hjrnet, og hjertene florere. Ogs her hjemme hos meg. Kjrligheten m feires litt ekstra, og hva er vel da bedre enn red velvet, kakeverdens svar p kjrlighet, i form av sm ste, tungesmeltende cake-pops.

Cakepops er ikke s vanskelig lage, med krever tlmodighet, kjrlighet og ro. Noe som ikke alltid er like lett p kjkkenet.

Frst, start med bak en kake. I dette tilfellet en red velvet.

For omtrent 40 cakepops

90 gr Smr
175 gr Sukker
2 Egg
155 Hvetemel
0,5 ts Bakepulver
0,5 ts Natron
1 ts Vanilje-sukker
3 ss kakaopulver
1,5 dl Kulturmelk
Rd konditorfarge

Start med pisk sukker og smr hvitt. Tilsett eggene. sikt inn mel,bakepulver,natron og vanilje. Ha i kulturmelk. Jeg har vanligvis i kakaoen i dette stadiet, men det gikk litt fort, og jeg tok i fargen fr jeg hadde i kakaopulver. Red velvet er en lys sjokoladekake, og skal ikke ha mye kakao.

Stek til den er ferdig. (Her er det ikke utseendet p kaken som teller, bare at den blir stekt. Den skal smuldres etterp uansett)

Etter steking skal den bli kald, fr du blander med fyll. En god red velvet har en myk og deilig ostekrem, gjerne en blanding av mascarpone, krem, og kremost. I denne brukte jeg en enklere oppskrift.

50 gr smr
100 gr piladelphia.
100 gr melis

Pisk sammen til du har en glatt og fin rre.

Smuldre kaken og bland sammen med smrkremen. Ikka ha i all smrkremen i alt, tilsett heller litt og litt til du har en fin masse. Den skal vre myk, kladdete, og fast.

La st i kjleskapet i min 2 timer.

S er det bare lage kuler.


La st i kjleskapet igjen. Gjerne flere timer, alt etter hvor god tid du har..

S skal de dekkes.

jeg bruker hvit sjokolade blandet med cocosa. Cocosa gjr det lettere dyppe popsen, i tillegg til at du fr et mykt skall, og ikke en knasende sjokolade.




TIPS: En halvtimes tid fr du skal dyppe, dypp pinnene i sjokolade, og sett i popsen. Da slipper du at kulene faller av og ned i sjokoladen nr du dypper.

Disse ble litt tynne, (brukte for mye cocosa, da blir rren for tynn) Jeg dyppet derfor to ganger. Problemet med det var at de begynte dryppe p hverandre.. Unng det.

Jeg er s heldig at jeg har et hjemmelagd trkestativ.

Dekoren er enkel. Fondanthjerter.

Med dekor trenger man ikke g for langt. Noen hjerter, kanskje dyppet i hjertestrssel, eller sprayet med perlemorspray.












Whoop whoop Whoopie

Whoopie-Pie var et fenomen jeg kom over for noen r tilbake i usa.

En mellomting mellom en makron og en muffins. Myk, st, og kjempedeilig som helgekos, eller en kveld du er fysen p noe stt.

Orker du ikke lage store muffins, og vil ha litt st fingermat vil dette vre perfekt.

Jeg har lagd disse ste herligehetene i forbindelse med Valentines-day, selvflgelig.




For lage whoopie-pies trenger du bare en muffinsoppskrift. Jeg har brukt min standard-muffinsrre, men holdt igjen melkmengden. Denne skal vre god og tykk. .

100 gr smr
100 gr sukker
2 egg
3 dl mel
1 ts bakepulver
2 ts vanilje
5 ss kakao
1 dl melk

pisk smr og sukker, tilsett egg. sikt inn mel, bakepulver, kakao og vanlije. Ha til slutt i melken. Rren skal vre god og tykk, men glatt. Det skal vre mulig spryte ut av en pose uten at alt flyter ut.

Putt rren i en sprytepose, da vil det bli lettere spryte ut.







Stek p 160 grader i 5-10 minutter. kjenn deg fram. de skal vre stekte, men ikke harde.

La de hvile i 20 minutter.

S fyll. Jeg gikk for en ostekrem med bringebrsirup i. Bringebrsirupen koker seg selv av frosne bringebr og sukker, og silte av noe av laken. (resten brukte jeg til cupcakes).

Tilsatte (litt for mye) rosa farge, siden det tross alt er valentine.

50 gr smr

100 gr ostekrem

100 gr melis

3 ss bringebrspirup

bruk ogs her sprytepose. snu rundingene og fyll halvparten av dem med krem. S legger du den andre halvparten opp.

Toppen kan du dekorere med hva du vil. du trenger faktisk ikke dekorere dem engang.
siden det er hjerteuke ble det hjerter denne gangen.



S er det bare nyte. De skal vre myke bite i, saftige, og smake deilig av sjokolade, ostekrem og bringebr.

mmmm..

Hjemmelagd Bounty

Denne har blitt en favoritt, bde blandt journaliststudentene ved HIOA, og hos familie og venner. Jeg har lrt meg hre lyden av de som elsker denne.





Hva bedre til helgekosen enn saftige, deilige bounty-kuler. Eller kanskje lag en hel panne? Og det beste med disse; de er sukkerfri. Oppskriften dukket opp som en del av lavkarbo-blgen, men den selges mye lettere inn til skeptikere ved annonsere som sukkerfri. Ok, med det mrke sjokolade-dyppet er de ikke helt sukkerfri, men bruk 70-80 %, og du har en god, litt sunnere synd.

Du trenger:

50 gr cocosa (kjpes p helsekost-forretninger, men begynner bli lett f tak i)
1 dl sukrinmelis (Helsekost her ogs, men har ogs blitt lettere f tak i p butikk) (du kan ogs bruke vanlig melis.)
1 dl kokosmelk (jeg bruker gjerne litt mer ogs. Det viktige her er bruke kun det harde av kokosmelken, og ikke den tynne vsken i bunn. da blir den mye bedre)
1 dl flte
200 gr kokosmasse

(litt smak om du vil. appelsinskall og litt juice er kjempegodt. eller kanskje litt malibu?)

200 gr kokesjokolade (gjerne 70%)
2 ss cocosa

Start med smelt cocosa, jeg bruker mikro, sparer tid og kasserolle. Ha i sukrin, kokosmelk og flte.

f

pisk lett sammen

tilsett s kokosmassen. P dette stadiet kan du ogs ha i litt appelsinskall og saft.

La massen st en times tid i kjleskapet.


S legger du massen en cm tykk i en langpanne eller p et bredd med bakepapir. Du kan ogs prve forme dem som plser, eller kuler. Kuler tar litt mer tid, men veldig mye mer elegant sette p bordet.




Frys i en time.

S er det sjokoladetid. Smelt sjokolade med cocosa i mikro eller vannbad. Enten dypp biter i sjokoladen eller legg et lag over massen, og skjr i biter etterp.

Jeg lar bountyen ligge i kjleskap. Jeg tar ut fem-ti hver dag og tar med meg ut. Tro meg, denne blir en hit.

Eller: Du kan dyppe kulene i sjokolade. Dekorer ogs med glitter, eller andre spennende pynt.

PS: Nr du skal dyppe de, m de vre frosne, men husk sett pinnen i popsen etter et kvarter i frysen..





Hvordan lage Cala-liljer

Cala-liljer har blitt min favorittblomst lage, rett og slett fordi den er enkel, og ser elegant ut.

Du kan fint dekke en kake i cala-liljer. lage disse er egentlig ikke s vanskelig som det ser ut.

Jeg bruker et cala-lilje-utstikker-sett nr jeg lager disse, men du kan fint bruke en hjerte-utstikker og f samme resultat.

Kjevl ut fondant passe tynt, og stikk ut med cala eller hjerteutstikker. Jeg jobber p en blomster-pute, men det gr fint ann stikke ut p benken.



Bruk en balltool og tynn ut kantene p blomsten.

Har du en preger kan du ogs bruke denne n, men denne gangen brukte jeg det ikke. (Glemte det)

Rull sammen liljen, fest med spiselig lim, vann eller tynn glasur. Sett p et kremmerhus. Av og til fr du med snne p cala-sett, men her har jeg bare laget av papir. Fungerer like greit.

Brett ut kantene p liljen med fingrene. knip sammen spissen.

La den st og trke en havltimes-times tid.

I mellomtiden, rull ut gul fondant og lag en plse ca 2/3 deler inn p utstikkeren.

Fest p blomstertrd (eller stltrd) og heng til trk.



Bruk enten gult sukker (kan kjpes p enkelte kake-butikker) eller bland sukker med gul pulverfarge.

Dypp de gule plsene i spiselig lim eller sukkervann og dypp i sukkeret.



Tre den gule plsen ikke i liljen, fest i hullet med spiselig lim eller glasur.

Heng blomstene til trk.

De br henge eller ligge til tr i minst noen timer.

S er det bare montere dem p kaken.







Legg p blader mellom liljene, s fr kaken litt ekstra liv, og varier gjerne mellom sm og store.

Tiara i glasur

Det finnes mange ste sm prinsesser der ute i verden. Og disse fortjener en krone.

Kaketrenden sprer seg, og store rosa prinsessekaker er det mange sm piker som nsker seg. Og prinsessekroner er ikke s vanskelig, om man bare holder tunga rett i minnen og tar seg god tid.

Jeg fant en forklaring p hvordan man lager tiara i Royal Icing. Den finner duHER.

Jeg fant ogs flere forskjellige maler p kakefesten, og brukte en av disse.

Fest malen rundt en rund form du nsker bruke. jeg mtte ta hensyn til strrelsen p den verste kaken, og at tiaraen ikke mtte ha en strre omkrets, og bestemte meg for bruke en brusflaske.

Srg for feste malen ordentlig. S tar du bakepapir over. Siden bakepapiret er gjennomsiktig, vil mnstret vises, og glasuren vil ikke feste seg til papiret.

S lager du royal Icing, eller vanlig glasur som vi kaller det i Norge. Eggehvite, melis og sitron. Du kan ogs tilsette litt farge, eller glitter. Jeg prvde, men tilsatte ikke nok.

Ved bruke en liten tip starter du. jeg har brukt Wilton tip #3. Du kan godt bruke tip #1, men da m du ta flere ganger.

Jeg brukte rosa sukkerperler, siden kaken skal vre rosa. Husk at disse m du sette p underveis, for ellers trker icingen. Det krever litt fokus, men for ei som er en n00b nr det gjelder tegning, var dette utrolig lett.

Du flger mnsteret, og selv om det blir litt skjevt gjr det ingenting. Det blir likevel fint.

Etter den er ferdig, m den trke. P malen sto det minimum 8 timer, og helst noen dager. Min sto i fire dager. Etter det prvde jeg ta den av. Det gikk smurt.
Hvis den brekker litt er det ingen fare, for du kan bruke mer glasur som lim uten at det vises. Men denne gikk perfekt.


, Lrenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye gjre og alt for lite tid

hits