februar 2012

Pakkekake

Nok en pakke kake.. disse er veldig populære, og lett å lage.

Har også en bestilling til  å en slik denne uken.






Hestekake

Hvert år har en gjeng jenter heste-fest.

I år feiret de med en hestekake








Kaker i jula

Jula ble veldig bloggfri, men tenkte at jeg måtte legge ut de kakene jeg fikk lagd i julestria og romjula.

 

Mamma hadde bursdag like etter jul, og hun måtte jo få en kake. i år ville hun ha "en helt enkel og grei kake". Men måtte jo justere alderen litt



Ingen jul uten Jamie Oliver Sjokoladeterte




Testet ut wiltons glittergele. spennende

 

Håper på like mange morsome kaker i år som i fjor

hjemmelagd Bounty

Denne har blitt en favoritt, ikke bare i familien, men blandt journaliststudentene ved HIOA. jeg har med meg denne på skolen iallefall to-tre dager i uken, og jeg begynner å kjenne igjen lyden av de som elsker denne.

Den er i tillegg sukkerfri. Det er en lavkarbo-oppskrift, men jeg kaller den bare sukkerfri, grunnet hysteriet som har gjort alt som heter lavkarbo kjempefarlig, og tilnærmet dynket i fett. Det eneste som er med denne, er at den er sukkerfri. Og bruker du 70-80 % sjokolade sparer du endel kalorier der. (sjokoladen er altså ikke heeelt sukkerfri)

og det beste... SUPERLETT å lage.

De blir litt dyre første gangen. men jeg lover. du lager så mange at det har ingenting å si. etterhvert blir det billigere.

Du trenger:

50 gr cocosa (kjøpes på helsekost-forretninger. koster omlag 200,-)
1 dl sukrinmelis (Helsekost her også, ikke fullt så dyrt) (du kan også bruke vanlig sukker.)
1 dl kokosmelk (jeg bruker gjerne litt mer også. Det viktige her er å bruke kun det harde av kokosmelken, og ikke den tynne væsken i bunn. da blir den mye bedre)
1 dl fløte
200 gr kokosmasse

 (litt smak om du vil. appelsinskall og litt juice er kjempegodt)

200 gr kokesjokolade (gjerne 70%)
2 ss cocosa

 

Start med å smelt cocosa, jeg bruker mikro, sparer tid og kasserolle. Ha i sukrin, kokosmelk og fløte. 



pisk lett sammen

tilsett så kokosmassen. På dette stadiet kan du også ha i litt appelsinskall og saft.

La massen stå en times tid i kjøleskapet.


Så legger du massen en cm tykk i en langpanne eller på et bredd med bakepapir. Du kan også prøve å forme dem som pølser, eller kuler, men jeg foretrekker denne formen.

Frys i en time.

 

Så er det sjokoladetid. Smelt sjokolade med cocosa i mikro eller vannbad. Enten dypp biter i sjokoladen eller legg et lag over massen, og skjær i biter etterpå.

Jeg lar bountyen ligge i kjøleskap. Jeg tar ut fem-ti hver dag og tar med meg ut. Tro meg, denne blir en hit.



, Lørenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye å gjøre og alt for lite tid

hits