februar 2012

Pakkekake

Nok en pakke kake.. disse er veldig populre, og lett lage.

Har ogs en bestilling til en slik denne uken.






Hestekake

Hvert r har en gjeng jenter heste-fest.

I r feiret de med en hestekake








Kaker i jula

Jula ble veldig bloggfri, men tenkte at jeg mtte legge ut de kakene jeg fikk lagd i julestria og romjula.

Mamma hadde bursdag like etter jul, og hun mtte jo f en kake. i r ville hun ha "en helt enkel og grei kake". Men mtte jo justere alderen litt



Ingen jul uten Jamie Oliver Sjokoladeterte




Testet ut wiltons glittergele. spennende

Hper p like mange morsome kaker i r som i fjor

hjemmelagd Bounty

Denne har blitt en favoritt, ikke bare i familien, men blandt journaliststudentene ved HIOA. jeg har med meg denne p skolen iallefall to-tre dager i uken, og jeg begynner kjenne igjen lyden av de som elsker denne.

Den er i tillegg sukkerfri. Det er en lavkarbo-oppskrift, men jeg kaller den bare sukkerfri, grunnet hysteriet som har gjort alt som heter lavkarbo kjempefarlig, og tilnrmet dynket i fett. Det eneste som er med denne, er at den er sukkerfri. Og bruker du 70-80 % sjokolade sparer du endel kalorier der. (sjokoladen er alts ikke heeelt sukkerfri)

og det beste... SUPERLETT lage.

De blir litt dyre frste gangen. men jeg lover. du lager s mange at det har ingenting si. etterhvert blir det billigere.

Du trenger:

50 gr cocosa (kjpes p helsekost-forretninger. koster omlag 200,-)
1 dl sukrinmelis (Helsekost her ogs, ikke fullt s dyrt) (du kan ogs bruke vanlig sukker.)
1 dl kokosmelk (jeg bruker gjerne litt mer ogs. Det viktige her er bruke kun det harde av kokosmelken, og ikke den tynne vsken i bunn. da blir den mye bedre)
1 dl flte
200 gr kokosmasse

(litt smak om du vil. appelsinskall og litt juice er kjempegodt)

200 gr kokesjokolade (gjerne 70%)
2 ss cocosa

Start med smelt cocosa, jeg bruker mikro, sparer tid og kasserolle. Ha i sukrin, kokosmelk og flte.



pisk lett sammen

tilsett s kokosmassen. P dette stadiet kan du ogs ha i litt appelsinskall og saft.

La massen st en times tid i kjleskapet.


S legger du massen en cm tykk i en langpanne eller p et bredd med bakepapir. Du kan ogs prve forme dem som plser, eller kuler, men jeg foretrekker denne formen.

Frys i en time.

S er det sjokoladetid. Smelt sjokolade med cocosa i mikro eller vannbad. Enten dypp biter i sjokoladen eller legg et lag over massen, og skjr i biter etterp.

Jeg lar bountyen ligge i kjleskap. Jeg tar ut fem-ti hver dag og tar med meg ut. Tro meg, denne blir en hit.



, Lrenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye gjre og alt for lite tid

hits