februar 2011

Litt sunnere 2

Denne oppskriften fikk jeg av sisters.

Pizza som ikke legger seg på hoften.

Lett. KJEMPELETT:
istedenfor pizzadeig, bruk tortillalefse. Helst Wholegrain, for å gjøre den mest mulig sunn.

Derretter tar du på det du vil.Jeg steker den på ca 220-250 til osten er gylden..

Tok en litt slapp her. Kjøttdeig, skinke, ananas og ruccola.. men himmelsk godt, lett og ikke så usunt.. :)

Og en ting er sikkert. Bunnen blir sprø...

 

Litt sunnere

For noen uker siden var jeg på besøk hos en venninne og fikk servert fylt paprika.. mmmmm...

Men å lage det fyllet og dandere skikkelig virker litt avansert bare for meg, når jeg skal  spise alene.

Derfor blandet jeg  to  ting.

I stedenfor den herlige kjøttmiksen Karine brukte, bruker jeg meksikansk gryte. Det lager jeg uansett, så hvorfor ikke gjøre det litt sunnere.

Mens gryta koker, renser jeg en gul paprika. (jeg mener den røde blir for sterk smak til akkurat dette, og liker ikke grønn)

 

Så fyller jeg..

bruker lokket her også, for fikk et fint lokk...Legger over litt ost til  gratinering, og smack, inn i ovnen i et lite kvarter..

MMmmmmmmm...

Plutselig ble ikke gryterett såååå usunt

Cupcake-forsøk

Fortalte tidligere om de nye sidene jeg har funnet for kake og cupcake design.

En av de jeg fant var Villa Perlesukker. Og jeg falt helt for denne cupcakesen.Anbefaler alle å ta en titt innom denne damen. Hun vet hva hun driver med, og kan utrolig mye.

Så jeg bestemte meg for å prøve min egen vri på denne (fordi jeg får den ikke så fin). Trengte noe til meg og mine medelever for å holde motivasjonen oppe mens vi graver på skolen.. Sultne journalister, er ikke bra journalister.Er inspirert av en muffins jeg fikk smake av Siv(dronningen over glede) i vinter. Oppskriften er hennes, så det er en blanding mellom hennes killer smak, og villa perlesukkers killer utseende.Espen er veeeldig glad i ovnen vår, og passet på muffinsene så de ikke skulle renne over, eller bli brent.

TIl pynt brukte jeg rosa og røde blomster i fondant. Brukte MMF denne gangen, fordi jeg ville se hvordan de gjorde seg i forhold til vanlig fondant til dekorering. Very good, faktisk.  Jeg har begrenset utstyr så jeg brukte roseutstikkeren og julestjerneutstikkeren.

Brukte ball-tool på bladene for å gjøre dem litt rundere, og stikke opp.

Så knipe hvert blad.

Trodde faktisk ikke at blomsterputen var noe jeg kom til å bruke. Men jeg er veldig glad jeg kjøpte det. Gjør arbeidet med fondant-blomster mye lettere.

Brukte også den tykke delen av puten til å bøye blomstene mer oppover, ved å presse ball-toolen i midten.

Noen la jeg også nedi egg-kartong for å få ordentlig bøy, eller hang dem over tappene inni kartongen, for å gjøre dem høye.

 

Som krem brukte jeg ostekrem med grønn farge. Synes grønn ble bedre til blomstene, så litt gess-aktig ut.


Så plasserte jeg blomstene oppå. Og dekorerte med sukkerperler i diverse farger.

Noen av blomstene har jeg også brukt perlemor-glans på.

Ble egentlig veldig fornøyd med disse. Og smaken var det ingenting å si på.

TUSEN TAKK SIV FOR KONGEOPPSKRIFT!!!
Denne blir en gjenganger, det garanterer jeg.

Easy way out

Jeg er forferdelig lett å distrahere. Det er egentlig et under at jeg ikke har blitt frastjålet noe.

Denne uka er det individuell oppgave på skolen, som gjøres hjemme. I tillegg til at det er mye å gjøre på gruppeprosjektet vi holder på med.

Men det er ikke lett å sitte hjemme og prøve å være god student om dagen.

Smarte, SMARTE Torill kjøpte nemlig en SUPERNINTENDO til sin kjære til Valentine. Jepp. Ja, den var litt til meg selv også, må bare innrømme det. Problemet oppstår når lyden av den kjære nintendoen frister veldig om dagen. Et lite blikk mot tv-en så er jeg borte.
I tillegg driver vi fremdeles å flytter inn. Har montert fire hyller, pakket ut den ene esken etter den andre, lett etter ting, vært på Ikea. Nei det er ikke greit.

Men den værste synderen må være kakedesign. I går satt jeg i flere timer og så på nye blogger, nye bilder, videoer, linker, nettbutikker og drømte meg vekk i alt jeg skal lage utover våren.

Jeg fant spiselige diamanter, sko, skoesker, spiselige bånd, geniale bilder som virkelig ga meg ideer, osv.

Noen av sidene jeg drømte meg bort i er:
Villa Perlesukker. Herlig side. Just adorible. Og så mye herlig der inne. Tror faktisk jeg leste alle innleggene hennes i går.

(I LOVE THIS ONE!!!)


Passion4Baking. Har vært borti denne siden før en gang også. Men da kom jeg meg ut igjen. Ikke denne gangen. Hooked. Hun hadde også noen kjempegode tips for hvor man får kjøpt spiselige diamanter billigere enn i Norge.
Bakrella. Dette er damen sin det. Med en bok om cake-pops og sinnsykt mye fint, måå det bare bli bra. Kjenner inspirasjonen strømme på.
 

Og nå som jeg har fått det ut kan jeg endelig gå tilbake til å skrive om tolkningsrammer og dyr.

Håper jeg?.

Elleve mann og en ball?

 

Det er mandag kveld. Klokken nærmer seg tolv. Zero Hour. Nettavisene florer av de samme budskapene. Den samme redselen. Gleden. Spenningen. Nedtellingen mot nye epoker.
Jeg sitter på fire forskjellige Cover-it-live. Jeg følger med live, fra alle vinkler. Men ingen av dem sier det jeg vil høre.  Klokka har passert halv tolv når beskjeden tikker inn. Tallet ni har byttet eier. En langhåret engelskmann tar over trøyen til en baby-faced spanjol med fregner. Vi skjønner at det er over. Tiden med den mål-scorende spissen med blonde lokker er over.

Noen kaller det religion. Noen kaller det idioti.. Det er bare fotball.

 

Hver eneste helg er det samme. Stua kles opp i farger, trøyene kommer fram fra skapet. Lys. Pokaler. Bilder. Det er noe med denne fotballen. For ikke-troende er det bortkastet tid. Et plot for å fylle hele helgen med sport, og ikke sende et eneste program verdt å se.
En gang i tiden hatet jeg den delen av helgen. Fotballen som tok over flere av kanalene, og nintendoen som fikk kjørt seg.

Men slik er det ikke lenger. Jeg er blitt smittet. Live-oppdatering på nett, og tv-2 sport som fast kanal. Skjerf og trøye. Og et stort bilde av en fotballstadion kledd i rødt over tv-en.

 

Å være fotballsupporter er religion. Du har et lag. ET lag. Du er en del av et lag.

I Barnehagen lærte vi Rosenborg-sangen. Troillongan. En oppvekst kledd i svart og hvitt. VI hadde ikke noe valg. Og selv om vi ikke så på fotball, fantes det bare et lag.

Og da jeg fant min samboer, fikk jeg et lag til. Da var det england som betydde noe. Og rødt. Og jeg måtte lære meg glede. Kjenne hjerte banke fortere ved 16 meter. Kjenne lyden av en fløyte i magen. Og sakte men sikkert føler man lykken ved en lærball.
Å lære ørene å lytte. Ord som Premier League. Fotball. Liverpool. Viktige ord.

Nå er jeg på den andre siden av skalaen. Der hvor alle helgeaktiviteter må sjekkes opp imot kamp-program og tabell. Helgens barnedåp til tantebarnet ble sterkt kritisert av samboeren, da den krasjet med årets viktigste kamp.

Det krever mye å være fotballsupporter. Ikke alle lag har en evig medgang. Egentlig er det ganske få lag som nyter den luksusen. Det er mye smerte i denne religionen.

Å se en voksen mann gråte er ikke et under, et privilegium. Det skjer hver eneste helg.
Mange ganger har jeg sett samboeren krølle seg i fosterstilling inn mot veggen, med ikke et ord til god natt. Eller når onkel ikke engang vil snakke om hvordan det går med fotballen. Det går ikke, mumler han.

Verden stopper opp når det er kamp. Ingen skal ringe på. Ingen skal forstyrre. Det er viktig. Det gjelder liv eller dø. Det er jo tross alt fotball.

Og da er det ikke lett å sitte på en flyplass. Nervøs. Ventende på melding før jeg skal boarde. Har det skjedd noe. Skal noen score snart? Dette er viktig! Sjekker Live-oppdateringen på VG. Puster tungt. For hva om noe skjer mens jeg flyr? Hva om jeg ikke får støttet laget. Hva om vi taper?  Vil vi overleve det?

 

 

, Lørenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye å gjøre og alt for lite tid

hits