januar 2012

Pakke kake

Ukens kakeprosjekt ble en pakkekake til en "stamkunde", Hege

Fantastisk dame forresten, og anbefaler en tur innom henne.

 

Kaken var en rosa og blå pakkekake med Sjokolade, sjokoladeganache og bringebær.

 
drømmemat?

Når man har bodd en del år hjemmefra kommer plutselig en lengsel innimellom, til hjembygda og den lokale maten. For meg kommer denne sulten veldig ofte på denne tiden av året.
Kanskje har det å gjøre med at det er en måned siden jeg dro hjem etter jul, og smaken av jul har gitt seg. Da kommer andre smaker inn i ganen.
En av de tingene som jeg savner med trøndelag er definitivt Berlinerboller.
Jeg har alltid elsket berlinerboller, men for å si det sånn, de som finnes i butikker nede i Oslo-området.. nuh.. not so much.
Det er noe med det at de her nede er alt for store, tørre, syltetøyet er lite, og i den ene enden, og de smaker rett og slett ikke ferske.
På hamstad bakeri i Namsos er berlinerbollene ferske, med masse sukker, EKTE sukker, og masse syltetøy i midten.
(bilde fra VGNett)


En annen ting er pizza.
For meg er den beste pizza (etter ekte italiensk i Roma, og bakt av norsk-italienere) i trøndelag. Den supertynne bunnen, med sprø, luftig skorpe, ferskt fyll, og ikke minst bearnaise saus som IKKE kommer fra ei flaske. Mmm..
MMM... Viva Napoli

Boller.
For meg finnes det bare hamstad-boller. De er ikke salte, ikke altfor deigete, og ikke sprøytet med smør og ikke lagd firkantet i hastverk. De har heller ikke ligget i ti dager i en pose. Nei, for meg er boller dagbakte, med kjærlighet og kardemomme. En pakke med fem for ti kroner (selv om jeg tror kanskje prisen har økt litt på 10 år)? Himmelsk.

Kebab.
Kan kanskje ikke kalles kebab det de har i trøndelag. Men godt er det i alle fall. Godt krydret, veldig godt stekt kjøtt, med masse dressing og pitabrød-biter i..(Fra Sbst.blogg.no)


Giffel.
Jeg har for mitt bare liv ikke funnet Gifler NOEN ANDRE steder i norge. Jeg kan ikke finne BILDER engang. Og nei, jeg snakker ikke  om det svenske bakverket i poser med kanel. Nei, jeg snakker om ferske bakverk, som minner litt om horn i fasongen, og wienerbrød i smaken, med melisglasur og nøtter på toppen.
sukk
 
Er vi alltid slik, at vi drømmer tilbake til det vi ikke har hjemme?
Med min liste er det nok like greit at de er langt unna?

, Lørenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye å gjøre og alt for lite tid

hits