kake i gull

Bursdag er alltid litt vanskelig.. 

For det er ikke noe problem å lage bursdagskake til andre, dåpskaker, konfirmasjon, you name it, inspirasjonen strømmer på. Men til meg selv? helt stille. 

Denne gangen hadde jeg dog uansett klart å finne noe jeg ville lage. 

En gullkake med rose på. 

Etter å ha søkt, og planlagt så satte jeg igang. Måten man lager denne kaken på er enklere enn man skulle tro. Man dekker kaken med strøssel, for så å spraymale den med gullspray.

Jeg hadde minimalt med tid, siden jeg jobbet som en hest i dagene før, så jeg rakk ikke å lete så lenge etter strøssel til kaken. Jeg måtte ta det jeg fant først, som var farget stjernestrøssel. Jeg satte igang med å dekke kaken med smørkrem og strøssel. Det tok ca en boks. Så begynte jeg å spraymale. Det tok halvannen boks med gullspray. Jeg sprayet til jeg ble blå og gul. Problemet var at det fargede strøsselet ikke ville bli helt gull, slik jeg hadde tenkt. Men alt i alt, det ble ganske fint, likevel. 

 


I ettertid har jeg fått vite at man kan bruke revet hvit sjokolade, blande med gullpulver for så å spraymale med gull. Det skal jeg prøve neste gang. 

Kaken var en Annas sjokolade med bringebærsirup, bringebærmousse og baileysmousse. 


Én kommentar

Britt Elin

13.09.2014 kl.10:35

Wow! Den var helt rå! Hvor får man kjøpt spiselig gullspray?

Torill

13.09.2014 kl.11:02

Britt Elin: Det får du kjøpt på de fleste butikker som selger kakeutstyr. Cacas i Oslo, og feks Jernia, som fører varer fra Cacas. Der får du kjøpt både sølv, gull og perlemorspray.

Skriv en ny kommentar

, Lørenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye å gjøre og alt for lite tid

hits