Stuepiker og oppspiste føtter

 

Etter en fredfylt natt våknet vi opp til en både rolig og forferdelig morgen. Både mormora og barnebarnet var våkne i ukristelig tid. Mens mormor var på badet våknet jeg ekstra da hele sengen begynte å riste i flere sekunder. I de sekundene går tanker om bombing, tredje verdenskring, tanks utenfor vinduet og vulkanutbrudd igjennom hodet. Mormor på sin side var mye roligere, og mente det var rørene som ristet. Vi ble ikke enige, men jeg mener det var et jordskjelv. Vi sovnet til slutt igjen, og flere timer senere ( i mitt hode bare en halvtime) våknet jeg av en blid stemme som ropte good morning.. Det tok noen sekunder før jeg skjønte at jeg måtte svare før vedkommende kom inn. For sent. Plutselig sto det en hushjelp i soiveromsdøra, perpleks og forvirret. Mens jeg prøver å våkne, merker jeg at mormor er borte. Hun svarte ikke denne damen, så hvor i svarte var hun? Jeg og hushjelpen kom til enighet om at det var for tidlig for denne norske jenta, og hun lovet å komme tilbake. Etter noen minutter fant jeg også mormor på verandaen, som ikke hadde hørt denne damen som valset inn døra vår. Klokka var halv ti, og det var på tide å stå opp.

Det ble frokost på verandaen, men vi oppdaget etter hvert at HER kunne vi ikke sitte, vi måtte nok ut.

Siden det allerede var langt på dag (kl. 10.30), og været var lettskyet passet det bra med en gåtur på Platanias. Vi fant en buss-stopp lengst mulig unna, siden det var den eneste jeg husket på, og fant en buss. Buss-sjåføren mente vist at vi trengte litt trening og satte oss av helt i enden av platanias. Herfra vandret vi inn mot sentrum. Planen var litt fiskespa og shopping. Først vandret vi litt inn og ut av butikker. Før reisen hadde vi lagt ned regler om at jeg ikke fikk kjøpe klokker, og mormor fikk ikke kjøpe vesker. Noe som resulterte at vi begge gikk og siklet etter dette.

 Kaffepause

 JEG VIL HA DENNE!!!! 

Etter å ha siklet oss ferdig, kjøpt et lass med neglelakkfjerner-pads til en billig penge, torill fikk kjøpt seg ny piercing, og mormor fikk studert sølvlenker, gikk vi etter hvert til fiske-spaet. (dog, vi måtte vente i 30 minutter, og gikk en runde til med shopping).  Så var det klart for fiskespa. Damen på spaet var ivrig etter å få oss i vannet, siden hun ikke hadde andre kunder der da, og nærmest slengte beina mine ned i fiskebadet, foran en drøss franske tilskuere, slik at de skulle se hvor deilig det var. Prøvde som best det var å sette opp en maske som sa «dette kiler IKKE mer enn ville helvette, og er egentlig særdeles behagelig». Så fikk mormor også deiset i vannet. Hun ville også ha pedikyr etterpå, og vi fikk etter hvert gitt beskjed om dette. Når tiden nærmet seg slutten (vi bestilte 30 minutter med fiskespising), kom damen og forklarte pedikyr, priser og jada jada. Hun fortalte da at siden jeg skulle vente på mormora, kunne jeg få sitte hos fiskene mens hun fikk pedikyr, gratis altså.

Hun så det vel som fin reklame å ha denne damen med altfor stor utrigning sittende ytterst i salongen og bli spist på av sultne fisker. Ellers tenkte hun vel at mine problem-ben trengte det. Eller en kombo. Fiskene var fornøyde, i alle fall.

 Lurer på om fiskene foretrakk høyrefoten.. 

 Mormors fisker tar seg en velfortjent dupp

Så mens mormor fikk lakk, skjennepreken om at hun ikke skrubbet bena ofte nok, og myke oljer, ble bena mine spist på av skremmende nok fremdeles sultne fisker. Mens mormor sine minifisker for lengst hadde spist seg mette, og lagt seg nederst i tanken for en dupp etter hun gikk opp, hadde jeg fått fisker på sei-størrelse som spiste av hjertens lyst. Gleden var stor da jeg innimellom spriket med tærne, og den kom to gjeddeligndene skapninger mellom hver tå. Mot slutten begynte noen av fiskene å ta pause, ved å legge seg i bunnen i noen minutter, før de på nytt spiste litt på meg. Mormor uttrykte til stadighet uro over om jeg kom til å ha noe ben igjen før dagen var omme.

Etter en time i kaldt, brusende og kilende vann fikk jeg også komme opp til slutt. Da var mormor nylakkert, og hos meg var både hud og neglelakk spist vekk. Men aldri har jeg hatt mykere føtter. Så mens fiskene på Aqua Spa tok seg en velfortjent middagslur, dro vi for å spise lunsj. Vi tok det første (vel, tredje) og beste. En fin utsikt, fint sted, og som de fleste restauranter på denne tiden av året på kreta, relativt tom. Her ble vi møtt av en liten gutt, typ 5 år, som ropte storslått HELLO, og som var iført en t-skjorte med påskriften «I will be your crush». Åh, ja, mer enn gjerne.

Klok av gårsdagen ble lunsjen vinblader, tzatziki og brød. Mer enn nok mat, der altså. Igjen uttrykte mormor frustrasjon over at jeg skulle være ordentlig og drikke vann, mens hun kjøpte øl. Det hører med at hun til stadighet nekter meg cola. Så her valgte jeg likeså godt en paraplydrink (dog fløy paraplyen av sted før drinken nådde bordet). Etter maten mente mormor at vi skulle gå for dessert. Hun valgte en Baklava, mens jeg kjørte på med et stort glass sjokolade-parfait dekket med krem og nøtter. Mektig.com.

Etter maten vandret vi hjem mot Agia Marina. Vi stoppet hist og pist for å titte litt, og fikk handlet en gave eller to. Mormor hadde bestemt seg for å kjøpe gave til Espen her nede, og på en shappe langs veien klarte jeg nesten ikke å dy meg fra å foreslå en rosa Real Madrid-trøye med Ronaldo på.. Men jeg fryktet at det ville blitt månelyst i heimen, hvor Barca styrer.

Vel hjemme var det for meg klart for litt pool-side, mens mormor ble på rommet og la kabal. Relativt lite som skjedde i de timene der altså.

Så var det klart for middag, og vi kledde oss opp. Mormor ble veldig fornøyd da hun så mitt kjolevalg for kvelden og sa blant annet «ja, derre va nå ainna inj der gråe greiern du hadd på dæ tiliar». Som flere har sagt før, så er visst fersken min farge, må bare godta det.

Vi dro ned til stranden for å se solnedgangen på restauranten Gorgona. Her prøvde vi oss igjen på salat, og var heldigere denne gangen. Vi bestilte også brød og tzatiziki, som på denne restauranten betydde et halvt brød på en seng av krutonger. Dette første også til litt forvirring, fordi kelnerne skjønte ikke helt at vi ville ha alt samtidig, og vi så oss nødt til å bare stirre på brødet i 10 min før vi til slutt fikk salaten også.

Maten var fortreffelig, og solnedgangen vakker. Og for ikke å snakke om oss.

Vi prøvde i nesten en time å få betale, da jeg var tidlig ute med å legge penger i det lille shotglasset med regningen i. Men vi måtte vente lenge, og flytte fram og tilbake på dette glasset, før kelneren tok i det. Men tilslutt forsvant det da. Og da fikk vi den tradisjonelle frukten og Rakien. Men på Gorgona ville de visst at vi skulle bli ordentlig godfulle, og hadde likeså godt gitt oss en hel mugge med raki, nok til en gruppe sjømenn. Jeg fikk styrtet to glass mens mormor supet i seg ett. På samme måte som vi ikke liker å legge igjen mat på tallerken, er det også få og skam å legge igjen drikke. Men her hadde vi rett og slett ikke noe valg, hvis vi skulle ha håp om å finne igjen hotellrommet.

Dette er etter at vi har tatt tre glass... så.. ja, MYE. 


Vel tilbake på rommet ble det kortspilling på terassen. Jeg tapte så det ljomet. Litt fordi jeg slet med å huske reglene, og litt fordi mormor slet med å se kortene, og prøvde seg på alle mulige trekk.

 

Temperaturene er gode, maten er god, og vi koser oss. 

 SPOT ON, sånn jeg er. 
Sånn er jeg... kanskje ikke.. 

Over til ting Torill ser og tenker porno om. Spesielt når hun ikke ser forskjell på P og D. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Lørenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye å gjøre og alt for lite tid

hits