17-mai kake: Hemmeligheten er på innsiden

17 Mai er kake og is-dagen. 

En nasjonalistisk kake som er blitt populær på kake-sider og i "kake-miljøet" er flagg-kake. Og da snakker vi ikke flagg oppå, men inni. 
Dette er faktisk lettere enn man skulle tro. Med en god slump pastafarge, og et marsipan eller fondant-lokk er man godt i gang. 

Som vanlig bruker jeg Annas Favoritt-kake, men jeg skipper kakaoen, og lager en vaniljekake. Jeg brukte 20 cm form, og oppskrift for 22 cm. Da får jeg passe røre til å lage tre lag. Men du kan lage så stor eller liten du selv ønsker. 

pisk smør og sukker hvitt. tilsett egg, et av gangen. sikt inn det tørre, og kulturmelken litt av gangen.. Stekes på 175 grader.  

Jeg tok litt under 1/3 del av den ferdige røren i en egen bolle, og brukte blå pastafarge. (wilton er min favoritt). Resten farget jeg med rød. Her tok jeg også 1 ss kakao i røren, men det trenger du ikke. Så stekes.

 

Fargerike greier. 

 

Mellom lagene brukte jeg en mild og frisk ostekrem. 

200 gr philadelfia
350 gr melis
75 gr smør
2 dl pisket krem

Bland kremost, melis og smør, og vend til slutt inn den piskede kremen.

 

Legg kaken i tre lag. Rødt-ostekrem-blå-ostekrem -rød. Dekk kaken så med smørkrem (eller ostekremrester) og dekk med fondant eller marsipan. Jeg bruker fondant.

Det ble enkel pynt på denne kaken, fordi jeg ville at innsiden skulle telle mest. Det blå laget kunne godt ha vært tynnere for å få frem den virkelige flaggformen. Gratulerer med dagen til alle. 

2 kommentarer

Nadia

14.05.2014 kl.17:31

Nam den så veldig deilig ut, så flink du er :)

angelinwhite

14.05.2014 kl.18:35

Den så kjempe god ut, og saftig! :D Den var kjempe fin :D

tone lill

16.05.2014 kl.16:18

nam nam får vann i munnen av dette!

Skriv en ny kommentar

, Lørenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye å gjøre og alt for lite tid

hits