Grov Quiche Lorraine

Hva er vel bedre enn pai. Til frokost, til lunsj, eller kanskje til middag. Quiche Lorraine, eller mat-pai er noe jeg kan spise til de fleste mltider. En quiche kan fylles med enkle eller avanserte fyll. Min favoritt er fremdeles lett, ost og kylling.

I forrige uke fikk jeg nyss om denne oppskriften, av Berit Nordstrand, en fantastisk dame, med fantastiske oppskrifter p en bedre hverdag.

Oppskriften p en 22 cm paiform:

100 gr smr
1,5 kvernede linfr
1,5 sammalt rugmel
1/2 ts salt
1 dl vann
1/2 ts eddik

smuldre smr sammen med linfr, salt og rugmel. (jeg kjper ferdig knuste linfr p de strre matvarebutikkene.) Nr du har grove smuler, tilsett vann og eddik.

Fyll:

100 gr skinke. (jeg bruker kalkunskinke, eller det jeg har tilgjengelig)
4 egg
2,5 dl melk
150 gr revet ost
salt og pepper
ev: litt revet muskatntt.

Jeg liker lage disse i porsjonsformer, slik at jeg bare lager nok til meg. Jeg lager likevel samme mengde bunn og eggmiks og porsjonerer etterhvert. Da har jeg ogs ferdig bunn til neste dag.
















Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Lrenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye gjre og alt for lite tid

hits