Grov Quiche Lorraine

Hva er vel bedre enn pai. Til frokost, til lunsj, eller kanskje til middag. Quiche Lorraine, eller mat-pai er noe jeg kan spise til de fleste måltider. En quiche kan fylles med enkle eller avanserte fyll. Min favoritt er fremdeles lett, ost og kylling. 

I forrige uke fikk jeg nyss om denne oppskriften, av Berit Nordstrand, en fantastisk dame, med fantastiske oppskrifter på en bedre hverdag. 

Oppskriften på en 22  cm paiform: 

100 gr smør
1,5 kvernede linfrø
1,5 sammalt rugmel
1/2 ts salt
1 dl vann
1/2 ts eddik

smuldre smør sammen med linfrø, salt og rugmel. (jeg kjøper ferdig knuste linfrø på de større matvarebutikkene.) Når du har grove smuler, tilsett vann og eddik. 

Fyll: 

100 gr skinke. (jeg bruker kalkunskinke, eller det jeg har tilgjengelig)
4 egg
2,5 dl melk
150 gr revet ost
salt og pepper
ev: litt revet muskatnøtt. 

Jeg liker å lage disse i porsjonsformer, slik at jeg bare lager nok til meg. Jeg lager likevel samme mengde bunn og eggmiks og porsjonerer etterhvert. Da har jeg også ferdig bunn til neste dag. 
















Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Lørenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye å gjøre og alt for lite tid

hits