vaffeldagen

25 Mars er dagen mange koser seg litt ekstra på. Da er det nemlig vaffeldagen. Og denne dagen har sitt opphav på et nokså snodig vis. 

I Sverige er 25 Mars egentlig kjent som Vår Frues dag, starten på våren, og oppkalt etter Jomfru Maria. 

Men etter mange år, rare dialekter og feiltaler ble plutselig Vårfruedag til Vaffeldag. Vafler er svenske, og svenskene er glad i vaflene sine. Så da ble det vaffeldagen. 

Denne feires også i Norge, for vi er også sabla glad i vafler, og hører vi om en vaffeldag er vi med. 

Det er egentlig utrolig mye man kan gjøre med vafler. 

Her kommer mine tre favoritter. 

 

Jeg lager alltid røra på slump og kjærlighet.

Egg
sukker
melk
smør 
mel 
kardemomme 
vanilje
bakepulver.

Litt rømme om jeg har.
MASSE KJÆRLIGHET
Hiver oppi og smaker til. 

I tillegg er jeg også glad i å ha i kakao i røra. Da får man en kraftig sjokoladesmak, og en litt annerledes vaffel. 



Jeg lager både tradisjonell vaffel og sjokoladevaffel samtidig.. 

En deilig vaffel med rømme.. 

og sjokoladevaffel med pisket krem og revet sjokolade. mmm.. 

 

Men vaffel trenger ikke bare å være kos. Det kan også være frokost, eller lunsj, og sunt. 

Berit Nordstrand har en fantastisk oppskrift på grovbrødvaffel. 

Det er som å spise ferskt brød, og egner seg godt som frokost. 

Til to plater trenger du: 
1 egg
1 ss smør
3 ss havregryn
1 ss hvetemel
3 ss sammalt grov rug
3 ss brygg
1 ss rømme
1 dl melk

 Grovbrødvaffel er kjempedeilg med smør, ost eller kanskje skinke. Jeg lager ofte dobbel røre og har stående til neste dag, slik at det er kjapt å lage frokost. 








2 kommentarer

Kristi Pedersen

24.03.2014 kl.12:22

åååh, vaffler er jo så godt! :D håper du får en strålende dag :)

Viktoria

24.03.2014 kl.12:22

Dette så godt ut! Nå fikk jeg veldig lyst på vafler :)

Kamilla Haaland

24.03.2014 kl.14:15

åh, vafler er jo så digg :D Så supergode ut!

Skriv en ny kommentar

, Lørenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye å gjøre og alt for lite tid

hits