vaffeldagen

25 Mars er dagen mange koser seg litt ekstra p. Da er det nemlig vaffeldagen. Og denne dagen har sitt opphav p et noks snodig vis.

I Sverige er 25 Mars egentlig kjent som Vr Frues dag, starten p vren, og oppkalt etter Jomfru Maria.

Men etter mange r, rare dialekter og feiltaler ble plutselig Vrfruedag til Vaffeldag. Vafler er svenske, og svenskene er glad i vaflene sine. S da ble det vaffeldagen.

Denne feires ogs i Norge, for vi er ogs sabla glad i vafler, og hrer vi om en vaffeldag er vi med.

Det er egentlig utrolig mye man kan gjre med vafler.

Her kommer mine tre favoritter.

Jeg lager alltid rra p slump og kjrlighet.

Egg
sukker
melk
smr
mel
kardemomme
vanilje
bakepulver.

Litt rmme om jeg har.
MASSE KJRLIGHET
Hiver oppi og smaker til.

I tillegg er jeg ogs glad i ha i kakao i rra. Da fr man en kraftig sjokoladesmak, og en litt annerledes vaffel.



Jeg lager bde tradisjonell vaffel og sjokoladevaffel samtidig..

En deilig vaffel med rmme..

og sjokoladevaffel med pisket krem og revet sjokolade. mmm..

Men vaffel trenger ikke bare vre kos. Det kan ogs vre frokost, eller lunsj, og sunt.

Berit Nordstrand har en fantastisk oppskrift p grovbrdvaffel.

Det er som spise ferskt brd, og egner seg godt som frokost.

Til to plater trenger du:
1 egg
1 ss smr
3 ss havregryn
1 ss hvetemel
3 ss sammalt grov rug
3 ss brygg
1 ss rmme
1 dl melk

Grovbrdvaffel er kjempedeilg med smr, ost eller kanskje skinke. Jeg lager ofte dobbel rre og har stende til neste dag, slik at det er kjapt lage frokost.








2 kommentarer

Kristi Pedersen

24.03.2014 kl.12:22

h, vaffler er jo s godt! :D hper du fr en strlende dag :)

Viktoria

24.03.2014 kl.12:22

Dette s godt ut! N fikk jeg veldig lyst p vafler :)

Kamilla Haaland

24.03.2014 kl.14:15

h, vafler er jo s digg :D S supergode ut!

Skriv en ny kommentar

, Lrenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye gjre og alt for lite tid

hits