Kake med baileysmousse og pop-topp

Kvikklunsjkake er noe av det letteste man kan lage, men som likevel får gjestene til å bli imponert. Og den kan fylles med hva som helst. Og hva er vel bedre til kaffekosen enn litt Baileysmousse og sukkerfri bounty-pops på toppen? 

 

For å lage en slik kake trenger du LITT tid, og en god del boller.. og plass i kjøleskap og fryser.

Jeg starter med kakebunnen. Jeg trives godt med å bruke Annas Favoritt. Her brukte jeg vaniljekake, så jeg skippet kakaopulveret i denne oppskriften. 

Med denne er det lett å vite hvor mye røre du trenger. I denne omgangen brukte jeg en 20 cm kake. Stekte i to omganger, og fikk tre lag. 

Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett eggene, et av gangen. 
 Bland alt det tørre og sikt inn i røren, mens du også innimellom har i litt kulturmelk. 

Stek på 170 grader, til den er ferdig, rett og slett. Jeg bruker også Annas triks, med å lekke et vått håndkle rundt formen i ovnen for å sørge for en jevn bunn. Da vil det ta lengre tid å steke, men du unngår tørre kanter, og en altfor høy midt. 

Så. Fyllet. 

Baileysmousse. Jeg falt helt for Sweets Baileysmousse-kake for noen år siden, og har funnet ut at denne moussen egner seg godt til vanlig kakefyll. 

Du trenger: 
300 gr smeltet sjokolade (lys)
200 gr kremost
5-10 dråper sitron
50 gr sukker
3 dl pisket kremfløte
5-6 ss Baileys
(jeg kan sverge at jeg ikke en eneste gang har fulgt alkohol på oppskrifter. Her tar jeg kun på smak. og det blir OFTE mer enn 6 ss.. 

Start med å smelt sjokolade


Pisk fløte til krem. 

I en tredje bolle, bland kremost, sukker og sitron.

Bland inn i kremen, og bland i sjokoladen. 

Til slutt tilsettes Baileys.. 

Jeg valgte en tre-lags kake. Når man lager kvikklunsj-kake er det viktig med riktig høyde. For liten, og kvikklunsjen blir unormalt høy. For høy kake og kvikklunsjen dekker ikke hele kaken. Så er det klart for å dekke kaken med Kvikklunsj. På en 20 cm kake bruker jeg 9 pakker kvikklunsj.. (ja, det går litt)

På toppen av kaken legger jeg kuler med Bounty, og setter en blomst på hver, for å få inn litt farge. Oppskriften på hjemmelagde, sukkerfri bounty finner du HER

Dette er en kake som passer til kaffe, til jentekvelden, eller bare som en overraskelse til kolleger. (joda, den er "kjørbar")6 kommentarer

dragonqueen

19.02.2014 kl.20:42

Det hørtes helt himmelsk ut =P

19.02.2014 kl.20:51

det så utrolig god ut!!!hmm

Marianne Monsen

19.02.2014 kl.21:44

Nam! Så kjempe god ut!

Torill

20.02.2014 kl.11:32

Jeg skjønner ikke hva du mener med at du stekte den i to omganger, og fikk 3 lag....

Steker du 2 kaker av en røre tilpasset 20cm form?

Marthe

20.02.2014 kl.16:22

Kan man droppe/erstatte baileysen med noe??:)

Torill

20.02.2014 kl.20:18

Navnesøster Torill:
Beklager, her var jeg nok litt uklar.
Jeg lagde røre tilpasset 20 cm form. Men for å gjøre delingen av bunnen enkel for meg selv, tok jeg 2/3 av røren og stekte, for så å dele den bunnen i to. Så tok jeg den siste 1/3 av røren og lagde det siste laget med. Det er selvfølgelig ikke noe problem å lage hele røren i en 20 cm form.

Torill

20.02.2014 kl.20:20

Marthe: Ja, det kan man nok. Av alkohol kan man feks prøve dooleys. Eller kanskje kahlua.. Det går også an å lage en ren sjokolademousse, kanskje bruke appelsinskall..

Skriv en ny kommentar

, Lørenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye å gjøre og alt for lite tid

hits