Kake med baileysmousse og pop-topp

Kvikklunsjkake er noe av det letteste man kan lage, men som likevel fr gjestene til bli imponert. Og den kan fylles med hva som helst. Og hva er vel bedre til kaffekosen enn litt Baileysmousse og sukkerfri bounty-pops p toppen?

For lage en slik kake trenger du LITT tid, og en god del boller.. og plass i kjleskap og fryser.

Jeg starter med kakebunnen. Jeg trives godt med bruke Annas Favoritt. Her brukte jeg vaniljekake, s jeg skippet kakaopulveret i denne oppskriften.

Med denne er det lett vite hvor mye rre du trenger. I denne omgangen brukte jeg en 20 cm kake. Stekte i to omganger, og fikk tre lag.

Pisk smr og sukker hvitt. Tilsett eggene, et av gangen.
Bland alt det trre og sikt inn i rren, mens du ogs innimellom har i litt kulturmelk.

Stek p 170 grader, til den er ferdig, rett og slett. Jeg bruker ogs Annas triks, med lekke et vtt hndkle rundt formen i ovnen for srge for en jevn bunn. Da vil det ta lengre tid steke, men du unngr trre kanter, og en altfor hy midt.

S. Fyllet.

Baileysmousse. Jeg falt helt for Sweets Baileysmousse-kake for noen r siden, og har funnet ut at denne moussen egner seg godt til vanlig kakefyll.

Du trenger:
300 gr smeltet sjokolade (lys)
200 gr kremost
5-10 drper sitron
50 gr sukker
3 dl pisket kremflte
5-6 ss Baileys
(jeg kan sverge at jeg ikke en eneste gang har fulgt alkohol p oppskrifter. Her tar jeg kun p smak. og det blir OFTE mer enn 6 ss..

Start med smelt sjokolade


Pisk flte til krem.

I en tredje bolle, bland kremost, sukker og sitron.

Bland inn i kremen, og bland i sjokoladen.

Til slutt tilsettes Baileys..

Jeg valgte en tre-lags kake. Nr man lager kvikklunsj-kake er det viktig med riktig hyde. For liten, og kvikklunsjen blir unormalt hy. For hy kake og kvikklunsjen dekker ikke hele kaken.



S er det klart for dekke kaken med Kvikklunsj. P en 20 cm kake bruker jeg 9 pakker kvikklunsj.. (ja, det gr litt)

P toppen av kaken legger jeg kuler med Bounty, og setter en blomst p hver, for f inn litt farge. Oppskriften p hjemmelagde, sukkerfri bounty finner du HER

Dette er en kake som passer til kaffe, til jentekvelden, eller bare som en overraskelse til kolleger. (joda, den er "kjrbar")











6 kommentarer

dragonqueen

19.02.2014 kl.20:42

Det hrtes helt himmelsk ut =P

19.02.2014 kl.20:51

det s utrolig god ut!!!hmm

Marianne Monsen

19.02.2014 kl.21:44

Nam! S kjempe god ut!

Torill

20.02.2014 kl.11:32

Jeg skjnner ikke hva du mener med at du stekte den i to omganger, og fikk 3 lag....

Steker du 2 kaker av en rre tilpasset 20cm form?

Marthe

20.02.2014 kl.16:22

Kan man droppe/erstatte baileysen med noe??:)

Torill

20.02.2014 kl.20:18

Navnesster Torill:
Beklager, her var jeg nok litt uklar.
Jeg lagde rre tilpasset 20 cm form. Men for gjre delingen av bunnen enkel for meg selv, tok jeg 2/3 av rren og stekte, for s dele den bunnen i to. S tok jeg den siste 1/3 av rren og lagde det siste laget med. Det er selvflgelig ikke noe problem lage hele rren i en 20 cm form.

Torill

20.02.2014 kl.20:20

Marthe: Ja, det kan man nok. Av alkohol kan man feks prve dooleys. Eller kanskje kahlua.. Det gr ogs an lage en ren sjokolademousse, kanskje bruke appelsinskall..

Skriv en ny kommentar

, Lrenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye gjre og alt for lite tid

hits