Enkle Valentine Cakepops

Valentines Day er jo like rundt hjørnet, og hjertene florere. Også her hjemme hos meg. Kjærligheten må feires litt ekstra, og hva er vel da bedre enn red velvet, kakeverdens svar på kjærlighet, i form av små søte, tungesmeltende cake-pops. 

 

 

Cakepops er ikke så vanskelig å lage, med krever tålmodighet, kjærlighet og ro. Noe som ikke alltid er like lett på kjøkkenet. 

Først, start med å bak en kake. I dette tilfellet en red velvet. 

For omtrent 40 cakepops

90 gr Smør
175 gr Sukker
2 Egg
155 Hvetemel
0,5 ts Bakepulver
0,5 ts Natron
1 ts Vanilje-sukker
3 ss kakaopulver
1,5 dl Kulturmelk
Rød konditorfarge

 

Start med å pisk sukker og smør hvitt. Tilsett eggene. sikt inn mel,bakepulver,natron og vanilje. Ha i kulturmelk. Jeg har vanligvis i kakaoen i dette stadiet, men det gikk litt fort, og jeg tok i fargen før jeg hadde i kakaopulver. Red velvet er en lys sjokoladekake, og skal ikke ha mye kakao. 

 

Stek til den er ferdig. (Her er det ikke utseendet på kaken som teller, bare at den blir stekt. Den skal smuldres etterpå uansett)

 

Etter steking skal den bli kald, før du blander med fyll. En god red velvet har en myk og deilig ostekrem, gjerne en blanding av mascarpone, krem, og kremost. I denne brukte jeg en enklere oppskrift. 

50 gr smør
100 gr piladelphia.
100 gr melis

Pisk sammen til du har en glatt og fin røre.

 

Smuldre kaken og bland sammen med smørkremen. Ikka ha i all smørkremen i alt, tilsett heller litt og litt til du har en fin masse. Den skal være myk, kladdete, og fast.

La stå i kjøleskapet i min 2 timer.

Så er det bare å lage kuler.  


La stå i kjøleskapet igjen. Gjerne flere timer, alt etter hvor god tid du har.. 

Så skal de dekkes. 

jeg bruker hvit sjokolade blandet med cocosa. Cocosa gjør det lettere å dyppe popsen, i tillegg til at du får et mykt skall, og ikke en knasende sjokolade.  
TIPS: En halvtimes tid før du skal dyppe, dypp pinnene i sjokolade, og sett i popsen. Da slipper du at kulene faller av og ned i sjokoladen når du dypper. 

Disse ble litt tynne, (brukte for mye cocosa, da blir røren for tynn) Jeg dyppet derfor to ganger. Problemet med det var at de begynte å dryppe på hverandre.. Unngå det. 

Jeg er så heldig at jeg har et hjemmelagd tørkestativ. 

Dekoren er enkel. Fondanthjerter. 

Med dekor trenger man ikke å gå for langt. Noen hjerter, kanskje dyppet i hjertestrøssel, eller sprayet med perlemorspray. 
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Lørenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye å gjøre og alt for lite tid

hits