Whoop whoop Whoopie

Whoopie-Pie var et fenomen jeg kom over for noen år tilbake i usa. 

En mellomting mellom en makron og en muffins. Myk, søt, og kjempedeilig som helgekos, eller en kveld du er fysen på noe søtt. 

Orker du ikke lage store muffins, og vil ha litt søt fingermat vil dette være perfekt. 

Jeg har lagd disse søte herligehetene i forbindelse med Valentines-day, selvfølgelig. 




For å lage whoopie-pies trenger du bare en muffinsoppskrift. Jeg har brukt min standard-muffinsrøre, men holdt igjen melkmengden. Denne skal være god og tykk. . 

100 gr smør
100 gr sukker
2 egg
3 dl mel
1 ts bakepulver
2 ts vanilje
5 ss kakao
1 dl melk 

 

pisk smør og sukker, tilsett egg. sikt inn mel, bakepulver, kakao og vanlije. Ha til slutt i melken. Røren skal være god og tykk, men glatt. Det skal være mulig å sprøyte ut av en pose uten at alt flyter ut. 

 

Putt røren i en sprøytepose, da vil det bli lettere å sprøyte ut.







Stek på 160 grader i 5-10 minutter. kjenn deg fram. de skal være stekte, men ikke harde. 

La de hvile i 20 minutter. 

Så fyll. Jeg gikk for en ostekrem med bringebærsirup i. Bringebærsirupen koker seg selv av frosne bringebær og sukker, og silte av noe av laken. (resten brukte jeg til cupcakes). 

Tilsatte (litt for mye) rosa farge, siden det tross alt er valentine. 

50 gr smør

100 gr ostekrem

100 gr melis

3 ss bringebærspirup

bruk også her sprøytepose. snu rundingene og fyll halvparten av  dem med krem. Så legger du den andre halvparten oppå. 

Toppen kan du dekorere med hva du vil. du trenger faktisk ikke å dekorere dem engang. 
siden det er hjerteuke ble det hjerter denne gangen. 



Så er det bare å nyte. De skal være myke å bite i, saftige, og smake deilig av sjokolade, ostekrem og bringebær. 

mmmm.. 

Én kommentar

Stine

10.02.2014 kl.21:38

Jeg var så heldig å få smake på disse på jobb i dag. Supergode! 👍

Skriv en ny kommentar

, Lørenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye å gjøre og alt for lite tid

hits