Hjemmelagd Bounty

Denne har blitt en favoritt, bde blandt journaliststudentene ved HIOA, og hos familie og venner. Jeg har lrt meg hre lyden av de som elsker denne.





Hva bedre til helgekosen enn saftige, deilige bounty-kuler. Eller kanskje lag en hel panne? Og det beste med disse; de er sukkerfri. Oppskriften dukket opp som en del av lavkarbo-blgen, men den selges mye lettere inn til skeptikere ved annonsere som sukkerfri. Ok, med det mrke sjokolade-dyppet er de ikke helt sukkerfri, men bruk 70-80 %, og du har en god, litt sunnere synd.

Du trenger:

50 gr cocosa (kjpes p helsekost-forretninger, men begynner bli lett f tak i)
1 dl sukrinmelis (Helsekost her ogs, men har ogs blitt lettere f tak i p butikk) (du kan ogs bruke vanlig melis.)
1 dl kokosmelk (jeg bruker gjerne litt mer ogs. Det viktige her er bruke kun det harde av kokosmelken, og ikke den tynne vsken i bunn. da blir den mye bedre)
1 dl flte
200 gr kokosmasse

(litt smak om du vil. appelsinskall og litt juice er kjempegodt. eller kanskje litt malibu?)

200 gr kokesjokolade (gjerne 70%)
2 ss cocosa

Start med smelt cocosa, jeg bruker mikro, sparer tid og kasserolle. Ha i sukrin, kokosmelk og flte.

f

pisk lett sammen

tilsett s kokosmassen. P dette stadiet kan du ogs ha i litt appelsinskall og saft.

La massen st en times tid i kjleskapet.


S legger du massen en cm tykk i en langpanne eller p et bredd med bakepapir. Du kan ogs prve forme dem som plser, eller kuler. Kuler tar litt mer tid, men veldig mye mer elegant sette p bordet.




Frys i en time.

S er det sjokoladetid. Smelt sjokolade med cocosa i mikro eller vannbad. Enten dypp biter i sjokoladen eller legg et lag over massen, og skjr i biter etterp.

Jeg lar bountyen ligge i kjleskap. Jeg tar ut fem-ti hver dag og tar med meg ut. Tro meg, denne blir en hit.

Eller: Du kan dyppe kulene i sjokolade. Dekorer ogs med glitter, eller andre spennende pynt.

PS: Nr du skal dyppe de, m de vre frosne, men husk sett pinnen i popsen etter et kvarter i frysen..





Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Lrenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye gjre og alt for lite tid

hits