Hjemmelagd Bounty

Denne har blitt en favoritt, både blandt journaliststudentene ved HIOA, og hos familie og venner. Jeg har lært meg å høre lyden av de som elsker denne. 





Hva bedre til helgekosen enn saftige, deilige bounty-kuler. Eller kanskje lag en hel panne? Og det beste med disse; de er sukkerfri. Oppskriften dukket opp som en del av lavkarbo-bølgen, men den selges mye lettere inn til skeptikere ved å annonsere som sukkerfri. Ok, med det mørke sjokolade-dyppet er de ikke helt sukkerfri, men bruk 70-80 %, og du har en god, litt sunnere synd. 

Du trenger:

50 gr cocosa (kjøpes på helsekost-forretninger, men begynner å bli lett å få tak i)
1 dl sukrinmelis (Helsekost her også, men har også blitt lettere å få tak i på butikk) (du kan også bruke vanlig melis.)
1 dl kokosmelk (jeg bruker gjerne litt mer også. Det viktige her er å bruke kun det harde av kokosmelken, og ikke den tynne væsken i bunn. da blir den mye bedre)
1 dl fløte
200 gr kokosmasse

 (litt smak om du vil. appelsinskall og litt juice er kjempegodt. eller kanskje litt malibu?)

200 gr kokesjokolade (gjerne 70%)
2 ss cocosa

 

Start med å smelt cocosa, jeg bruker mikro, sparer tid og kasserolle. Ha i sukrin, kokosmelk og fløte. 

f

pisk lett sammen

tilsett så kokosmassen. På dette stadiet kan du også ha i litt appelsinskall og saft. 

La massen stå en times tid i kjøleskapet.


Så legger du massen en cm tykk i en langpanne eller på et bredd med bakepapir. Du kan også prøve å forme dem som pølser, eller kuler. Kuler tar litt mer tid, men veldig mye mer elegant å sette på bordet.  




Frys i en time.

 

Så er det sjokoladetid. Smelt sjokolade med cocosa i mikro eller vannbad. Enten dypp biter i sjokoladen eller legg et lag over massen, og skjær i biter etterpå. 

Jeg lar bountyen ligge i kjøleskap. Jeg tar ut fem-ti hver dag og tar med meg ut. Tro meg, denne blir en hit. 

Eller: Du kan dyppe kulene i sjokolade. Dekorer også med glitter, eller andre spennende pynt. 

PS: Når du skal dyppe de, må de være frosne, men husk å sett pinnen i popsen etter et kvarter i frysen.. 





 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Lørenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye å gjøre og alt for lite tid

hits