Hvordan lage Cala-liljer

Cala-liljer har blitt min favorittblomst lage, rett og slett fordi den er enkel, og ser elegant ut.

Du kan fint dekke en kake i cala-liljer. lage disse er egentlig ikke s vanskelig som det ser ut.

Jeg bruker et cala-lilje-utstikker-sett nr jeg lager disse, men du kan fint bruke en hjerte-utstikker og f samme resultat.

Kjevl ut fondant passe tynt, og stikk ut med cala eller hjerteutstikker. Jeg jobber p en blomster-pute, men det gr fint ann stikke ut p benken.



Bruk en balltool og tynn ut kantene p blomsten.

Har du en preger kan du ogs bruke denne n, men denne gangen brukte jeg det ikke. (Glemte det)

Rull sammen liljen, fest med spiselig lim, vann eller tynn glasur. Sett p et kremmerhus. Av og til fr du med snne p cala-sett, men her har jeg bare laget av papir. Fungerer like greit.

Brett ut kantene p liljen med fingrene. knip sammen spissen.

La den st og trke en havltimes-times tid.

I mellomtiden, rull ut gul fondant og lag en plse ca 2/3 deler inn p utstikkeren.

Fest p blomstertrd (eller stltrd) og heng til trk.



Bruk enten gult sukker (kan kjpes p enkelte kake-butikker) eller bland sukker med gul pulverfarge.

Dypp de gule plsene i spiselig lim eller sukkervann og dypp i sukkeret.



Tre den gule plsen ikke i liljen, fest i hullet med spiselig lim eller glasur.

Heng blomstene til trk.

De br henge eller ligge til tr i minst noen timer.

S er det bare montere dem p kaken.







Legg p blader mellom liljene, s fr kaken litt ekstra liv, og varier gjerne mellom sm og store.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Lrenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye gjre og alt for lite tid

hits