Hvordan lage Cala-liljer

Cala-liljer har blitt min favorittblomst å lage, rett og slett fordi den er enkel, og ser elegant ut.

Du kan fint dekke en kake i cala-liljer. Å lage disse er egentlig ikke så vanskelig som det ser ut.

Jeg bruker et cala-lilje-utstikker-sett når jeg lager disse, men du kan fint bruke en hjerte-utstikker og få samme resultat.

 

Kjevl ut fondant passe tynt, og stikk ut med cala eller hjerteutstikker. Jeg jobber på en blomster-pute, men det går fint ann å stikke ut på benken. 



Bruk en balltool og tynn ut kantene på blomsten.

Har du en preger kan du også bruke denne nå, men denne gangen brukte jeg det ikke. (Glemte det)

Rull sammen liljen, fest med spiselig lim, vann eller tynn glasur. Sett på et kremmerhus. Av og til får du med sånne på cala-sett, men her har jeg bare laget av papir. Fungerer like greit. 

Brett ut kantene på liljen med fingrene. knip sammen spissen. 

La den stå og tørke en havltimes-times tid. 

I mellomtiden, rull ut gul fondant og lag en pølse ca 2/3 deler inn på utstikkeren. 

Fest på blomstertråd (eller ståltråd) og heng til tørk. 



Bruk enten gult sukker (kan kjøpes på enkelte kake-butikker) eller bland sukker med gul pulverfarge. 

Dypp de gule pølsene i spiselig lim eller sukkervann og dypp i sukkeret. 



Tre den gule pølsen ikke i liljen, fest i hullet med spiselig lim eller glasur. 

Heng blomstene til tørk.

De bør henge eller ligge til tør i minst noen timer. 

Så er det bare å montere dem på kaken. 







Legg på blader mellom liljene, så får kaken litt ekstra liv, og varier gjerne mellom små og store. 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Lørenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye å gjøre og alt for lite tid

hits