Tiara i glasur

Det finnes mange søte små prinsesser der ute i verden. Og disse fortjener en krone. 

Kaketrenden sprer seg, og store rosa prinsessekaker er det mange små piker som ønsker seg. Og prinsessekroner er ikke så vanskelig, om man bare holder tunga rett i minnen og tar seg god tid. 

Jeg fant en forklaring på hvordan man lager tiara i Royal Icing. Den finner du HER.

Jeg fant også flere forskjellige maler på kakefesten, og brukte en av disse.

Fest malen rundt en rund form du ønsker å bruke. jeg måtte ta hensyn til størrelsen på den øverste kaken, og at tiaraen ikke måtte ha en større omkrets, og bestemte meg for å bruke en brusflaske. 

Sørg for å feste malen ordentlig. Så tar du bakepapir over. Siden bakepapiret er gjennomsiktig, vil mønstret vises, og glasuren vil ikke feste seg til papiret. 

Så lager du royal Icing, eller vanlig glasur som vi kaller det i Norge. Eggehvite, melis og sitron. Du kan også tilsette litt farge, eller glitter. Jeg prøvde, men tilsatte ikke nok.

Ved å bruke en liten tip starter du. jeg har brukt Wilton tip #3. Du kan godt bruke tip #1, men da må du ta flere ganger. 

Jeg brukte rosa sukkerperler, siden kaken skal være rosa. Husk at disse må du sette på underveis, for ellers tørker icingen. Det krever litt fokus, men for ei som er  en n00b når det gjelder tegning, var dette utrolig lett. 

Du følger mønsteret, og selv om det blir litt skjevt gjør det ingenting. Det blir likevel fint.

 

Etter den er ferdig, må den tørke. På malen sto det minimum 8 timer, og helst noen dager. Min sto i fire dager. Etter det prøvde jeg å ta den av. Det gikk smurt. 
Hvis den brekker litt er det ingen fare, for du kan bruke mer glasur som lim uten at det vises. Men denne gikk perfekt. 


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Lørenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye å gjøre og alt for lite tid

hits