Tiara i glasur

Det finnes mange ste sm prinsesser der ute i verden. Og disse fortjener en krone.

Kaketrenden sprer seg, og store rosa prinsessekaker er det mange sm piker som nsker seg. Og prinsessekroner er ikke s vanskelig, om man bare holder tunga rett i minnen og tar seg god tid.

Jeg fant en forklaring p hvordan man lager tiara i Royal Icing. Den finner duHER.

Jeg fant ogs flere forskjellige maler p kakefesten, og brukte en av disse.

Fest malen rundt en rund form du nsker bruke. jeg mtte ta hensyn til strrelsen p den verste kaken, og at tiaraen ikke mtte ha en strre omkrets, og bestemte meg for bruke en brusflaske.

Srg for feste malen ordentlig. S tar du bakepapir over. Siden bakepapiret er gjennomsiktig, vil mnstret vises, og glasuren vil ikke feste seg til papiret.

S lager du royal Icing, eller vanlig glasur som vi kaller det i Norge. Eggehvite, melis og sitron. Du kan ogs tilsette litt farge, eller glitter. Jeg prvde, men tilsatte ikke nok.

Ved bruke en liten tip starter du. jeg har brukt Wilton tip #3. Du kan godt bruke tip #1, men da m du ta flere ganger.

Jeg brukte rosa sukkerperler, siden kaken skal vre rosa. Husk at disse m du sette p underveis, for ellers trker icingen. Det krever litt fokus, men for ei som er en n00b nr det gjelder tegning, var dette utrolig lett.

Du flger mnsteret, og selv om det blir litt skjevt gjr det ingenting. Det blir likevel fint.

Etter den er ferdig, m den trke. P malen sto det minimum 8 timer, og helst noen dager. Min sto i fire dager. Etter det prvde jeg ta den av. Det gikk smurt.
Hvis den brekker litt er det ingen fare, for du kan bruke mer glasur som lim uten at det vises. Men denne gikk perfekt.


Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

, Lrenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye gjre og alt for lite tid

hits