Ferske soft-Pretzels

Etter grsdagens churros til kveld, ble vi litt bitt av gate-mat basillen, og vi fant ut at jeg m prve pretzels ogs.

Den deilige, varme, myke gjrbaksten, dekket med salt. mmm..

Jeg fant en oppskrift p fantastiske food Network, som jeg prvde meg p. jeg fant mange forskjellige oppskrifter, og fremgangsmten var veldig forskjellig fra sted til sted. S den endret jeg litt p. Men oppskriften er som flger.

6-8 store pretzels

1,5 kopp varmt vann
1 ss sukker
2 ts salt
1 pk trrgjr
4,5 kopp hvetemel
0,5 dl smeltet smr

I tillegg:

Nytral olje eller formfett
Vann i en passe stor kasserolle
natron ( 1 kopp med natron pr 3 liter vann. )
Eggeplomme pisket med litt vann
Havsalt eller pretzelsalt

Ovn: 225 grader

Bland vann, sukker, salt og trrgjr i en bolle, og la det st fem minutter til det skummer. TIlsett s mel og smeltet smr..



Elt for hnd, med sleiv eller med eltekrok i kjkkenmaskin. Jeg valgte det siste..

Elt til passe deig. ca fem minutter med kjkkenmaskin.

Nr deigen er ferdig eltet, spray nytral olje eller formfett langs kampen av bollen. La s deigen heve til dobbel strrelse. ca 1 times tid, et lunt sted. jeg bruker sette min i sola (inne alts).
Del deigen i tte deler, og rull ut tynne plser. snurr sammen som vist p bildet, til en pretzel. Du kan selv velge hvordan du vil snurre sammen, jeg testet ut litt forskjellige.







Kok opp vann med natron, og legg hver pretzel nedi. Jeg tok en av gangen (liten kasserolle).





Stekespade er et greit verkty bruke.

P de oppskriftene jeg fant, var det forskjellige tider for denne kokeprosessen, alt fra 30 sek til 4 minutter. Jeg tok en mellomting og gikk for ca 1-1 1/2 minutt. Vanne skal smkoke.
Grunnen til denne kokingen i natronvann er for den gode skorpen, som kjennetegnes av pretsels. Du kan skippe det, men vil ikke f den samme opplevelsen.



Etter kokingen, pensle pretzelsen med egg-plomme-vann, og tryss over havsalt eller pretzelsalt. Jeg brukte litt lite salt p disse.





Stek i ca 15 minutter, til de er gyldenbrune og lett spr.. (prv ) la de hvile i 5-10 minutter.














mmmm... deilig..

n kommentar

Stina

18.11.2013 kl.15:45

Nam, disse s spennende og gode ut! Takk for oppskrift, m testes:)

Skriv en ny kommentar

, Lrenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye gjre og alt for lite tid

hits