All time favorite sjokolade-terte

De fleste har en super-kake. En kake du alltid kan stole på, hvis du skal bake noe, og er tom for inspirasjon. Noe som ALLTID slår an.

Noe som for alle til og sperre opp øynene, for så å lukke dem i nytelse.

For meg er dette Jamie Olivers SJokoladeterte.

Helt siden Jamie Oliver startet programmet Den Nakne Kokken da jeg var ung, har jeg vært hektet.

Da den første boka kom ut, var jeg snar med å sette meg til og lese. Her fant jeg oppskriften på Sjokolade-terte.

 

Og helt siden jeg prøvde den for første gang (okei, den var litt bløt første gang, fordi jeg ikke var sikker på hva jeg gjorde, men de elsket den), har den vært min favoritt. Alle elsker denne kaken, og jeg får forespørsel om denne kaken hver eneste jul. Ingen jul uten Jamie.

Denne kaken tar litt tid første gang. Men siden oppskriften på paibunnen er til to bunner, blir det lettere annenhver gang. :)

den krever også litt tid. Jamie sier selv at dette er en hurtigkake. og det er det. hvis bunnen er klar og ferdig stekt. Men ellers tar det LITT tid.

 

starter med 250 gr smør og 200 gr melis. kjøres sammen til det er hvitt. ta med en klype salt. (bokstavelig talt.)





bland i fire eggeplommer.

så bland i 500 gr hvetemel og kjør i prosessor eller med mikser til det ser ut som grove brødsmuler. da har du i 4 ss kald melk eller vann. kna sammen til deig. dette er den kjedelige delen. det er litt kliss. men dytt og klapp, ikke elt så mye. ikke la den bli elastisk, så vær skånsom.

så klemmer du alt dette til en deig. del i to, og lag to tykke pølser. pakk i plast.

disse skal nå hvile i minst en time i kjøleskap. jeg legger den ene i fryseren og har denne liggende til neste pai.

Så skjærer du ca 1/2 cm tykke skiver av pølsen og legger i paiformen. disse ble litt tykke altså.

klem deigen ned slik at du fomer en paibunn. dette for å unngå at du  knar deigen mer enn nødvendig. dette er en MØRDEIG. den skal holdes mør, så den ikke krymper. :)

Så er det klar for hvilke. (igjen). nå skal den fryses i en time før den stekes.

Stek kaken på 180 gr i 15 min. (til den er gylden og gjennomstekt). Jamie bruker  britisk gassovn, og da tar det kanskje et kvarter. det gjør det ikke på min ovn.

SÅ er det klart for fyllet.

 

Fyllet er superenkelt. 500 gr kokesjokolade. 125 gr smør. 2 ss sukker. 1 boks fløte. klype salt.

kok opp fløte til kokepunktet. brekk sjokolade, og del smør i biter. legg det sammen med sukker og salt i en bolle. hell kokende følte over. (jeg bruker også mikro til fløten, funker fint )

rør til alt er glatt. Ha i 1 dl kald melk og rør til røren ser bare herlig ut.

 





Ser kanskje ikke så digg ut ennå.. men.. vent litt..







Så heller du i det avkjølte paiskallet.



Nå skal dette stå i tre-fire timer. Jamie sier 1-2 i romtemperatur, men da er den fremdeles smeltet. jeg venter 3-4. gjerne kjøleskap, for så å ta den ut en halvtime før servering. det skal være som å skjære i smør, sier Jamie. mmmm..

 

Dekorerte min litt denne gangen. første gang jeg prøver det. Ikke så fornøyd med det. Neste gang skal jeg ta meg bedre tid, og lage større dekorasjoner. dette ble bare små tamme rosetter. Men drysser alltid litt kakaopulver over. gjør mye bare det.

 

Denne kaken tar tid. det gjør den. Men det er verd det. Og den er så mektig at man klarer som regel ikke mer enn et stykke. men det er et herlig stykke.

 

 

 

5 kommentarer

lurven94

04.06.2012 kl.12:35

Kjempe fin blogg! :D

Har spørsmålsrunde på bloggen min, setter stor pris på om du stiller noen sprøsmål :D

nataliesinlille

04.06.2012 kl.12:43

Det så kjempegodt ut :) det skal jeg prøve en gang snart :)

Stina

04.06.2012 kl.13:00

Å gud den så god ut! Bokmerker bloggen så jeg finner den igjen neste gang jeg har lyst på noe godt:)

Sandra

04.06.2012 kl.13:27

Å nam!:))

Anette fra www.glade.no

04.06.2012 kl.20:05

Den ble kjempe fin og den så virkelig god ut også:)

Skriv en ny kommentar

, Lørenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye å gjøre og alt for lite tid

hits