All time favorite sjokolade-terte

De fleste har en super-kake. En kake du alltid kan stole p, hvis du skal bake noe, og er tom for inspirasjon. Noe som ALLTID slr an.

Noe som for alle til og sperre opp ynene, for s lukke dem i nytelse.

For meg er dette Jamie Olivers SJokoladeterte.

Helt siden Jamie Oliver startet programmet Den Nakne Kokken da jeg var ung, har jeg vrt hektet.

Da den frste boka kom ut, var jeg snar med sette meg til og lese. Her fant jeg oppskriften p Sjokolade-terte.

Og helt siden jeg prvde den for frste gang (okei, den var litt blt frste gang, fordi jeg ikke var sikker p hva jeg gjorde, men de elsket den), har den vrt min favoritt. Alle elsker denne kaken, og jeg fr foresprsel om denne kaken hver eneste jul. Ingen jul uten Jamie.

Denne kaken tar litt tid frste gang. Men siden oppskriften p paibunnen er til to bunner, blir det lettere annenhver gang. :)

den krever ogs litt tid. Jamie sier selv at dette er en hurtigkake. og det er det. hvis bunnen er klar og ferdig stekt. Men ellers tar det LITT tid.

starter med 250 gr smr og 200 gr melis. kjres sammen til det er hvitt. ta med en klype salt. (bokstavelig talt.)





bland i fire eggeplommer.

s bland i 500 gr hvetemel og kjr i prosessor eller med mikser til det ser ut som grove brdsmuler. da har du i 4 ss kald melk eller vann. kna sammen til deig. dette er den kjedelige delen. det er litt kliss. men dytt og klapp, ikke elt s mye. ikke la den bli elastisk, s vr sknsom.

s klemmer du alt dette til en deig. del i to, og lag to tykke plser. pakk i plast.

disse skal n hvile i minst en time i kjleskap. jeg legger den ene i fryseren og har denne liggende til neste pai.

S skjrer du ca 1/2 cm tykke skiver av plsen og legger i paiformen. disse ble litt tykke alts.

klem deigen ned slik at du fomer en paibunn. dette for unng at du knar deigen mer enn ndvendig. dette er en MRDEIG. den skal holdes mr, s den ikke krymper. :)

S er det klar for hvilke. (igjen). n skal den fryses i en time fr den stekes.

Stek kaken p 180 gr i 15 min. (til den er gylden og gjennomstekt). Jamie bruker britisk gassovn, og da tar det kanskje et kvarter. det gjr det ikke p min ovn.

S er det klart for fyllet.

Fyllet er superenkelt. 500 gr kokesjokolade. 125 gr smr. 2 ss sukker. 1 boks flte. klype salt.

kok opp flte til kokepunktet. brekk sjokolade, og del smr i biter. legg det sammen med sukker og salt i en bolle. hell kokende flte over. (jeg bruker ogs mikro til flten, funker fint )

rr til alt er glatt. Ha i 1 dl kald melk og rr til rren ser bare herlig ut.





Ser kanskje ikke s digg ut enn.. men.. vent litt..







S heller du i det avkjlte paiskallet.



N skal dette st i tre-fire timer. Jamie sier 1-2 i romtemperatur, men da er den fremdeles smeltet. jeg venter 3-4. gjerne kjleskap, for s ta den ut en halvtime fr servering. det skal vre som skjre i smr, sier Jamie. mmmm..

Dekorerte min litt denne gangen. frste gang jeg prver det. Ikke s fornyd med det. Neste gang skal jeg ta meg bedre tid, og lage strre dekorasjoner. dette ble bare sm tamme rosetter. Men drysser alltid litt kakaopulver over. gjr mye bare det.

Denne kaken tar tid. det gjr den. Men det er verd det. Og den er s mektig at man klarer som regel ikke mer enn et stykke. men det er et herlig stykke.

5 kommentarer

lurven94

04.06.2012 kl.12:35

Kjempe fin blogg! :D

Har sprsmlsrunde p bloggen min, setter stor pris p om du stiller noen sprsml :D

nataliesinlille

04.06.2012 kl.12:43

Det s kjempegodt ut :) det skal jeg prve en gang snart :)

Stina

04.06.2012 kl.13:00

gud den s god ut! Bokmerker bloggen s jeg finner den igjen neste gang jeg har lyst p noe godt:)

Sandra

04.06.2012 kl.13:27

nam!:))

Anette fra www.glade.no

04.06.2012 kl.20:05

Den ble kjempe fin og den s virkelig god ut ogs:)

Skriv en ny kommentar

, Lrenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye gjre og alt for lite tid

hits