Tiden som forsvinner

Det er vel en måned eller noe siden jeg skrev sist.

Tiden flyr forbi. Jeg blir så paff, jeg rekker ikke å reagere.

Jeg har bare et par uker igjen av praksisen. Jeg skulle skrive mye om praksisen min på Adresseavisen. jeg skulle fortelle om hva jeg lærer, om hvordan Trondheim er, og om alt jeg får oppleve.

Og ingenting.

Nada.

Jeg glemmer å skrive.

Eneste grunnen til at jeg husker å skrive idag, er fordi mamma kommenterte at jeg ikke hadde oppdatert bloggen på lenge.

Så skal prøve å skjerpe meg. Lover ingenting. Men jeg skal iallefall prøve.

En liten tekst til slutt, før jeg graver meg ned i skam og fondant.

 

Hver kveld klokken fem over ti står hun der. I vinduskarmen. Stirrer inn på meg. Jeg hører henne klatre opp siden av huset, skraper neglene inn i veggen. En stille pust, inn igjennom ruta, legger seg bak øret mitt. Hun ser på meg. Forundret.

Hver kveld klokken fem over elleve, banker hun på. tre korte slag på glasset. ettelater et merke i frosten. øyne store, redde. Hun leter etter blikket mitt. Fryser meg inn i en annen verden, to klare øyne, mot frostet glass. Holder en hånd mot kulden. Hun vet hva jeg vil. Jeg vet hva hun vil.

Hver kveld. klokken tolv. Drar hun. Uten å se på meg. idet jeg kler av meg og lukker verden ute, står hun på bakken, titter opp, blåser atmosfærer mot meg, kaster virvler av snø opp mot taket. to tårer som faller mot bakken. sprekker is, og legger seg som bloddråper, frosset fast, hver kveld.

Hver kveld. Klokken fem over tolv. Klatrer jeg ut av vinduet. Og møter to isfrosne øyne. jeg sier det er siste gangen. men jeg blir med. Til varmen. Til frykten. ut av ensomheten, inn i frosten.

2 kommentarer

Lise

07.12.2010 kl.22:09

ja det er en stund siden du skrev sist:)

herlig tekst, selv om jeg ble litt forvirret:S

Siv Annette

09.12.2010 kl.00:32

Æ fikk frysninga av tækstn dinj, så utrolig flink du e t å skriv!!

Skriv en ny kommentar

, Lørenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye å gjøre og alt for lite tid

hits