Det finnes alltid motgang og påminnelser

I helgen var jeg og min samboer i Sommarland i Bø. Det var moro å få muligheten til å være barn igjen, og samtidig få litt "oss" tid.

Jeg er ganske pinglete av meg, noe jeg ble påminnet da jeg kom dit og ikke turte å ta noe. Men etter litt pushing fikk Espen meg opp i diverse ting. Jeg skulle klare det. Og da møtte jeg et hinder.

Jeg er ikke spesielt smal og lett av meg heller, og har slitt litt med dette. De siste månedene har vært spesielt tøffe på den fronten. Og det ble ikke bedre i Bø.

Opp i en av de gigantiske skliene han skulle ha meg med oppi var den en maksgrense på kg. Den la jeg merke til akkurat i det vi skulle opp trappen. En kjapp regning i hodet viste at vi var for tunge. Det var en type sklie der vi skulle sitte på en ring sammen. Og jeg nektet å ta den alene. Skal han ha meg med, så må vi ta den sammen. Og da angrer jeg meg. Jeg er rett og slett for tung. Og i et øyeblikk raser alt litt sammen og vi blir stående i enden av trappen ganske lenge.

Til slutt får samboen dratt meg opp, han skal sjekke om det går bra. det er jo tross alt bare 7 kg over maksgrensen. Han smiler og går bort til det kreket som passer på, og spør. Njaaaa. Det var ikke heeelt bra nei. Joda, det gikk greit liksom, men jeg måtte sitte fremst. Ja, for jeg som er livredd der oppe skal sitte først. Jeg takket høflig nei, og gikk ned, mens han fikk kjøre alene. Turen ned var tøff. Jeg hadde endelig fått opp motet nok til å ta den skumle sklia.

Senere på dagen fikk han pusha meg igjen, og denne gangen var det en annen fyr. For han gikk det helt greit. Sklia var forferdelig de første 10 sekundene og jeg hylte. Men jeg kom meg igjennom, og ville faktisk prøve mer senere.

Men andre gangen vi skulle opp i, var det en ny dame. Og idet jeg setter meg i ringen, og psyker meg opp, stopper hun oss, og informerer om maksvekten, ser på meg, og spør om jeg er SIKKER på at vi ikke er over maksgrensen. Og ja, det er jo jeg som ser størst ut i forholdet, men det er litt ekkelt at hun ser rett på meg. Jeg er ærlig, og sier vi er 7 kg over. Men det gikk ikke. Nei, jeg fikk ta en egen en. Nok en gang måtte jeg gå slukøret ned fra tårnet. Og jeg skammet meg mer enn noen gang.

Når du føler deg stor, og utilpass, er det forferdelig når noen påpeker det. Man blir minnet på det i klesbutikker når du må opp i størrelsene, og enda verre, når du finner et plagg du VIRKELIG liker, så har de ikke i din størrelse. Da ønsker du at du var smalere.

 Resten av dagen gikk for så vidt greit, en del stirring, blikk, og en kroppsanalyse av fyren som passa på surfinga, der man måtte være i god fysisk form. Men jeg fikk surfe, og det var jammen meg bra for han.

Alltid blir man påminnet at man sliter med vekta. Jeg har ved flere anledninger fått påpekt at jeg er gravid. Har lyst til å svare at jeg er steril, for å trykke det inn tilbake. Kunsten å ikke ta seg nær er jammen meg vanskelig noen ganger.
Jeg kom meg over det. Men merker at det sitter litt i meg. Ikke det at jeg var for tung, men måten hun damen spurte på. Er du SIKKER på det?

Ble litt personlige her idag gitt.

Legger ved et bilde av min kjære på vei ned dette marerittet av en sklie.

 

5 kommentarer

Sigrid

04.08.2010 kl.11:41

Hoff, d e ikke arti næi:o( Håpe no du fikk kosa dæ litt alikevel! bare tema å ta opp, d e nok mang som føle d sånn fra ei ti t ei ainna! hærlige bilda du fikk tatt av espen der, burd ha vorti sendt inn t ein konkurranse el no:oD

Siv Annette

04.08.2010 kl.12:57

Æ kjeinne mæ sånn ijænn, æ ha aildri torsa å vorri i Bø ein gång, så æ syns du va råtøff som kom dæ igjænnom d!! Godt skrevvi syns æ, å ho tausa som sto på toppen skoilla du bærre seinnt ne i sklia me tryne først, ferr d va akkurat d ho fortjent!

Lise Benette

04.08.2010 kl.16:34

Torill.Torill...du e itj stor i forhold te ein jænnomsnittli voksen Amerikaner...syns du e fin som du e;)

høre du på NRK Mp3? ho eine programledern ska bynj å studer Jonarlistikk snart...æ har gitt ho bloggadressa di...syns det hørtes spennanes ut at du studert d samme;)

Torill

04.08.2010 kl.21:25

Lise Benette: Du e no så søt du. :) Du skjer det positive i ailt:)

Så hyggelig å hør da:):)

Bli itj nå my radio på mæ, for har ikke radio i biln. så bli mesta i dusjn. :P:P

Lise Benette

05.08.2010 kl.19:18

:D hehe...du må hør på NRK Mp3 vets det e bærre ny musikk;P

Skriv en ny kommentar

, Lørenskog

Journalist, flymat-kokke-vikar, kakebaker og hobbymenneske. Har litt for mye å gjøre og alt for lite tid

hits